Otthonfelújítás: nincs rá keret, de már nagyon változtatnál valamin?

Mindenki szereti csinosítani az otthonát, néhány kisebb-nagyobb változtatást eszközölni néha. Íme 3+1 remek, olcsón megvalósítható ötlet!

hirdetés

Sok férfi és nő vág bele akár egyedül, akár többedmagával az otthona saját kezű tatarozásába. Ez nemcsak a helynek tesz jót, hanem remek közös program is válhat belőle. Persze csak, ha mindenben meg tudnak egyezni a párok vagy családtagok. Lássunk néhány olcsó ötletet, ami könnyebbé teheti a választást.

Bútorok átfestése saját kezűleg

Arra figyeljünk oda, hogy az átfestéshez először megfelelővé kell tennünk a bútorok felületét. A konyhai szekrényeknél például nagyon figyeljünk oda, a zsíros ujjlenyomatok és a főzés közben a bútoron felhalmozódott zsiradék miatt. Nehogy ezektől ne legyen egységes a felületünk. A többi bútor esetében sem árt odafigyelni rá, hogy például a választott szín mindenképp befedje az előzőt. Illetve érdemes az internet által nyújtott lehetőségeket kihasználni és elsajátítani néhány technikát, például hogyan kelthetünk antik hatást vagy érhetjük el a lehető legfényesebb felületet. Sokszor még a festéket is előállíthatjuk saját magunk!

Díszpárna-, és függönyvarrás házilag

Elképesztő, hogy egy új függöny vagy néhány színes díszpárna hogy fel tudja dobni a szobát. És a jó hír, hogy ezek viszonylag egyszerűen elkészíthetőek. Így tehát azoknak sem kell megijedni, akik technikaórán nem tartoztak a legprofibb varrók közé. Azért varrógéppel lényegesen egyszerűbb és szebb eredményt érhetünk el, szóval készüljünk fel rá, hogy esetleg használnunk kell majd azt.

Függöny

1. Varrjuk meg az akasztókat.
2. Varrjuk össze az akasztók végeit.
3. Szegjük be körben a sötétítő függöny oldalait.
4. Varrjuk fel az akasztókat a sötétítő függöny fonákoldalára.
5. Hajtsuk fel a függöny alját.

De mindezt hogyan? További részletekért KATT IDE!

+1 tipp: Érdemes szem előtt tartani, hogy ha a függönyt egészen a plafontól lógatjuk le, a kisebb ablak is nagyobbnak látszik majd!

Párna

Ha mégsem akarunk varrással bajlódni, ÍME három egyszerű technika, amikkel bámulatos párnákat készíthetünk tű és cérna nélkül. Csomózhatunk, ragaszthatunk, hajtogathatunk, fantasztikus lesz az eredmény!

Egy-egy színes párna vagy függöny a legvisszafogottabb színeket is feldobja

Faldekoráció, ha unod az egyszínűséget

Oké, azt mindenki tudja, hogy a lakásban időről időre szükség van frissítő festésre. De mi van akkor, ha pont nincs rá keret? Vagy ha nem csak ugyanazt a színt, vagy esetleg egy kicsit más árnyalatot festenénk? Vannak még módszerek arra, hogy saját kezűleg feldobjuk a falakat. Népszerűek manapság a falmatricák, amiket fillérekért lehet vásárolni netes oldalakon, például ITT. De nagyobban is gondolkozhatunk és választhatunk olyan matricát is, ami a fal nagyobb részét takarja. Ha pedig kreatívak vagyunk, készíthetünk saját magunk vászonképet, akár saját fotóból is. Ehhez ugyan kicsit több eszköz kell, de abszolút kivitelezhető. Lássuk csak.

+1 tipp: Jól néz ki és feldobja a lakást az is, ha egy-egy ajtót vonunk be tapétával vagy matricával! Azért túlzásba itt se essünk.

Rengeteg elavult pénzérmét halmoztunk fel? Jól jön az még!

Tele van a ház régi 1 és 2 forintos érmékkel? Esetleg még régebb óta a forgalomból kivont aprópénzzel? Fogadjunk, hogy tudunk neki helyet. Persze nem árt az ízlésesség határain belül maradni, de a feleslegessé vált (vagy különösen szép) pénzérmék összeragasztásával igazán különleges díszeket gyárthatunk a lakásba. Ezek garantáltan minden vendég tekintetét vonzzák majd, sőt ajándékötletnek sem utolsók.

Forrás: Boredart
Azért túlzásba ne essünk! (Forrás: Googedzz)