Páva Zsolt: Pécs is felajánlja segítségét Párizsnak

Páva Zsolt polgármester levélben tájékoztatta Párizs főpolgármesterét arról, hogy Pécs szerény eszközeivel minden olyan segítséget meg kíván adni Párizsnak, amely a rendelkezésére áll ahhoz, hogy a tűz martalékává vált Notre-Dame mielőbb visszakapja régi pompáját.

A párizsi Notre-Dame székesegyházban keletkezett tűz a világ egyik legismertebb és leglátogatottabb keresztény jelképét emésztette el. A helyreállításban Pécs is ki kívánja venni a részét a Páva Zsolt polgármester üzenete szerint.

Az alábbi levelet fogalmazta meg:

Tisztelt Főpolgármester Asszony!

A Notre Dame székesegyház szörnyű tűzvészének hírét Magyarország, s városunk, Pécs polgárai mély megrendüléssel fogadták.

Úgy vélem, a Notre Dame nemcsak Franciaország, de egyben a keresztény kultúra egyik legbecsesebb műemléke, közös történelmünk szerves és fontos része.

Éppen ezért bízom benne, hogy a lehető legszélesebb összefogással mielőbb el tud kezdődni rekonstrukciója.

Szeretném biztosítani, hogy Pécs városa szerény eszközeivel minden olyan segítséget meg kíván adni Párizsnak, amely a rendelkezésére áll.

Városunkban nemzetközi hírű művészettörténészek, restaurátor szakemberek dolgoznak, akik munkája anyagilag felbecsülhetetlen segítséget jelenthet az Önök előtt álló feladatok megoldásában.

Biztosíthatom, Pécs szívesen áll Párizs rendelkezésére.

Kérem, jelezze felénk, amennyiben úgy érzi, városunk bármilyen módon részt tud venni az újjáépítésben.

Kívánok Önnek, a párizsiaknak és a francia népnek sok erőt a következő hónapokban, években, hogy közös értékünk megmentése egy sikeres és gyors vállalkozásban ölthessen testet!

Páva Zsolt,

Pécs polgármestere