Pécs az egyik legvirágosabb város az országban!

Újabb rangos elismerést kapott a város: Régiós Arany Rózsa díjat nyert Pécs a Virágos Magyarország versenyen – számolt be a jó hírről a Biokom NKft.

A Magyar Turisztikai Ügynökség idén 28. alkalommal hirdette meg a települések országos környezetszépítő versenyét. A Virágos Magyarország versenyre ebben az évben több mint 320 nevezés érkezett – olvasható a Biokom lapunkhoz eljuttatott közleményében.

A megmérettetésen külön értékelik és díjazzák a városok és falvak környezetét.

A beérkezett pályázatokat egy 120 fős kertészekből, tájépítészekből és turisztikai szakemberekből álló zsűri értékelte, akik szerint idén is folytatódott az az örömteli tendencia, hogy évről évre egyre színvonalasabb pályázatok érkeznek. Sorra szépülnek meg a közterületek és számos településen átgondolt, a fenntarthatóság szempontjait is szem előtt tartó zöldterület-fejlesztés zajlik.

Íme néhány színes, jó hangulatú fotó az Arany Rózsa díjat elnyerő pécsi pályázatból, mely biztosan felvidít mindenkit ezeken a szürke őszi napokon:

Meixner Barna, a Biokom NKft. ügyvezető igazgatója a megmérettetés kapcsán elmondta, Pécs 2005 után nyerte el ismét a szakmai zsűri főkategória díját. Kifejtette: a városüzemeltetési vállalat célja az, hogy a megkezdett munkát tovább folytassa, növelje a pécsi virágos felületeket, színesítse a várost, és a Pintér János Parkmegújítási Program keretében további zöldterületeket szépítsen meg.

Szeretnénk, hogy munkánk nyomán Pécs méltó legyen arra, hogy a jövőben hazánkat képviselje a virágos települések nemzetközi megmérettetésén, amelyre jó esélyünk van a szakmai zsűri egyöntetű véleménye alapján

– fogalmazta meg Meixner Barna.

A díjakat novemberben adják át a települések képviselőinek, a győztes pályaművek megtekinthetők a Virágos Magyarország Facebook-oldalán.

A pécsi zöldterületi munkák a számok tükrében
A Biokom NKft.
– évente több mint 8000 darab fa metszését,
– több mint 3700 focipályányi zöldterület kaszálását,
– több mint 1 hektár virágágyi felület ápolását,
– évente mintegy 100 ezer darab virágpalánta kiültetését,
– több mint 64 hektár cserjefelület ápolását,
– évi közel 1000 darab facsemete ültetését,
– évi közel 3000 darab fa növényvédelmi kezelését végzi el.