Pécsett parkolt le az ázsiai különlegességeket bemutató büfékocsi

A Wok ‘n Roll Food Truck körülbelül egy hónapja várja vendégeit a Tüzér utca és az Endresz György utca kereszteződésében. Az ázsiai konyha kedvencei mellett tortilla és churros is helyet kapott a fúziós ételeket felvonultató étlapon. Természetesen szubjektív tesztelőbizottságunk nem hagyhatta ki, kipróbáltuk a helyet. 

A kocsihoz és a felszolgált fogásokhoz ázsiai utazásai során gyűjtötte az ihletet a tulaj, Malajziától egészen Vietnamig utazott és ismerkedett az ételekkel, mesélte. Csirke, marha, sertés, rák, valamint vegetáriánus tésztát, tekercseket, tortillát, valamint szendvicset árulnak. Desszert gyanánt egy közkedvelt mexikói édesség, a churros szolgál. Újdonságként nemrég napi menüt is bevezettek, sőt tervben van a kínálat további bővítése.

hirdetés

Az abszolút street foodra berendezkedett helyről Zsoldos Péter tulajdonos elárulta, hogy a mostani helyszínen szeretnének maradni a szemeszter végéig, majd nyáron fesztiválokra, rendezvényekre is kitelepülnének. Hozzátette, már egyeztetés alatt van a kiszállítás beindítása is, így hamarosan házhoz is kérhetjük a finomságokat. Vagyis érdemes figyelni az ételrendelős applikációkat, mikor bukkan fel a Wok ‘n Roll.

Elvitelre kértük az ételt, amire körülbelül 20-25 percet vártunk, ami több – frissen készült – adag esetében számunkra simán elfogadható.

1. tesztelő: Koreai marhás tortilla

A Food Truck első ránézésre nem több, mint amit egy vérbeli food truck nyújthat, meglepő pozitívuma, hogy napelemekkel felszerelt, így „önellátó” kocsiról van szó. Mellette egy kis sátor áll több állófogadásokon látott asztalkával, itt akár a téli hideg ellenére is el tudjuk fogyasztani a választott ételt.

Esetemben ez egy koreai ízesítésű marhás tortilla volt. Belül bőségesen volt töltve hússal és többféle salátával, a kettő aránya is megfelelő volt – ez a marhahús esetében különösen fontos: ha túl van telítve vele, mi magunk is három harapás után eltelünk tőle. Emellett a saláta a nedvességével ellensúlyozta a száraz marhát. Az valahol megtévesztő, hogy az ázsiai különlegességeket hirdető, koreai ízvilággal megspékelt étel tulajdonképpen a mexikói eredetű tortillába van tekerve, de egy talponálló gyorsbüfénél elnézünk a kis koncepcióbeli megingás felett.

2. tesztelő: Csirkés pad thai

Egy súlyos doboznyi ételt kaptam – mint az amerikai filmekben a „kínai” tésztás papírdobozok –, ami tele volt pakolva tésztával, zöldségekkel, hússal. Volt itt többféle állag: finom, puha (de nem szétfőtt) tészta, ropogós csíra és zöldségek, pirított földimogyorószemek. Frissességet kapott az étel a lime-tól és az apróra vágott zöldfűszerektől – jól eltalált volt minden íz, talán egy kicsit kevesebb halszószt kívánt volna az egész. Az adag óriási volt (még uzsonnára is maradt bőven), bár maga a tésztás egytál egyébként könnyű étel. Az ár szerintem teljesen rendben van, máskor is jövök, illetve remélem, hamarosan rendelni is lehet.

3. Marhás szendvics, marhás tekercs

Csak az igazán éhesek, az igazi nagyétkűek próbálják ki azt, amit én. Aki nem akarja magát ájulásig enni, az ne vállalja be, hogy a banh mi szendvics mellé még kér egy adag tekercset is. Mivel volt annyira jó mindkét fogás, hogy ne akarjak megválni valamelyiktől félúton, ezért elég nehéz most legépelni, hogy melyik miért remek.

De kezdjük először a marhahúsos banh mi szendviccsel. Ha valakinek nem tiszta, hogy mi is ez a kaja: a jó vietnamiak a francia gyarmatosítás alatt annyira megkedvelték (vagy lehet, hogy csak kénytelenek voltak megkedvelni) a bagettet, hogy azt apránként átformálták saját ízlésük szerint, nagyon laktató, tartalmas szendvicsalapanyagként. A tradicionális banh mibe a vietnami májaskrém mellett megy uborka, répa, koriander és sült tojás, de én a marhás verziót választottam, amiben értelemszerűen volt még szaftos, ízes, puha marhahús is. A dózis emberes, bőven jól lehet vele lakni, az ízek pedig nagyon együtt vannak. A bagett kívül ropog, belül puha, ahogy kell, noha én elviseltem volna, ha meleg lett volna, de annyi baj legyen. Nehéz belekötni, mert működik, a zöldségek ropogóssága és a puha hús harmóniája is nagyszerű, talán egy kicsit még több koriandert elbírt volna, és kár, hogy a dobozban, amiben érkezett, a köretként mellépakolt zöldségek kicsit eláztatták a bagettet. De ez elviselhető. Mindenkinek ki kell próbálnia.

Azt reméltem, hogy a marhás tekercsek méretben a kínai éttermek tavaszi tekercseihez hasonlítanak majd, de ez nincs így, senki ne válassza ezeket az izmos, tartalmas rudacskákat köretként vagy kísérőként. Bőven elmegy főételként. A darált fűszeres marhával és üvegtésztával töltött tekercsekhez remekül mennek a srácok mártogatósai is, mind az ecetes-csípős, mind pedig az édes-savanyú. A köretként melléjük rakott zöldségek (répa, saláta, csírák) szintén eláztatták kicsit az amúgy kitűnő, roppanós, kemény tésztát, de ezen lehet a jövőben segíteni.

4. tesztelő: Vegetáriánus pad thai, churros

A Wok ‘n Roll üde színfoltja lehet a pécsi éttermi palettának. Rendkívül kedves és alapos kiszolgálást tapasztaltam, és külön pluszpont tőlem, hogy szóltak: inkább válasszak mást a vegetáriánus tekercsek helyett, mert azok – a hússal töltöttekkel ellentétben – nem helyben készülnek, hanem fagyasztva érkeznek a pultba.

A pad thai annak ellenére meleg maradt a kis papírdobozban (szintén pluszpont, hogy nem műanyag), hogy elvitelre kértem. Kellemesek voltak az ízek, habár a lime-szeletekről szívesen lemondtam volna. A zöldségek és a csírák roppanósak maradtak, a tészta kellemes állagú volt, a tofu és a tojás ízei jól kiegészítették egymást, és remek volt a tetejére szórt mogyoró. Összességében nagyon ízlett, sőt néhány darabot a csípős és édes-savanyú mártogatósba is beletunkoltam, ami szintén ízlett. Az adag 1500 forintba került, de bővel elég volt, sőt még maradt is belőle.

Még sosem ettem churrost, így nincsen összehasonlítási alapom. Viszont most ízlett ez is, habár mire megettem a főételt, kihűlt. Nem volt túl édes, pont megfelelt az én ízlésemnek. az árát kissé borsosnak találtam, nem valószínű, hogy kiadnék érte még egyszer 1000 forintot. Ajándékba kaptunk néhány rizspuffancsszerű sütit, ezeket érdemes kipróbálni, de számomra nagyon furcsa volt az édes és egyszerre fűszeres íz.

Hirdetés