A pécsi családosok véleményét is várja a kormány a „Nemzeti Konzultáció a családok védelméről” kérdőíven. A pécsi Nyáry család már válaszolt.

hirdetés
Uránia Mozi

– Minden konzultációt vissza szoktunk küldeni, szerintem fontos, hogy a kormány visszajelzést kapjon a polgároktól a hozott döntésekről és tervekről – mondta Nyáry Tamás. – Persze az számunkra is fontos, hogy lássuk, megkérdeznek minket, kíváncsiak a véleményünkre.

– Egy háromgyermekes család vagyunk, így több kérdésben is érintettnek érezzük magunkat, több intézkedés is fontos volt – például a csok és az egyéb családi adókedvezmények – tette hozzá.

A családfő elmondta, párjával mindketten dolgoznak, három kisgyermeket nevelnek.  Felesége évekig gyesen volt, másfél éve tért vissza a munkába.

Tíz kérdésre várják a válaszunkat

A kormány a 2018-as évet a családok évének tekinti, így a hozott intézkedések középpontjában is ők állnak. A mostani Nemzeti Konzultáció is ennek jegyében indult: a minden háztartásba eljuttatott kérdőívek segítségével elmondhatjuk véleményünket a családok védelméről.

Egyetértünk-e azzal, hogy a családtámogatást munkavégzéshez kössék? Hogy több gyermek esetén több támogatás járjon? Hogy az otthon családtagjaikat ápolók nagyobb támogatást kapjanak? Ismerje-e el a kormány a főállású anyaságot önálló intézményként? Többek között ilyen és ehhez hasonló kérdésekre felelhetünk.

A kitöltött kérdőíveket 2018. december 21-ig lehet ingyenesen visszaküldeni.