Pécsi liberális elnök a liberális pártról: „mondani bármit lehet, a politika az ilyen”

Bár már nincs egy hét sem addig, hogy a képviselőjelöltek elkezdjék a kopogtatócédulák összegyűjtését, nem kizárt, hogy a Magyar Liberális Párt is önállóan indul a választáson, miután Fodor Gábor elnök nem kapott helyet az MSZP-Párbeszéd listáján. A szabadelvű párt pécsi elnöke, Ágoston Andrea szerint mondani bármit lehet, de ő akár Hoppál Péterrel szemben is elindulhat.

hirdetés

Mint ismert, a Magyar Liberális Párt néhány napja még közleményben adott ultimátumot a szövetségeseinek, az MSZP-nek és a Párbeszédnek, hogyha Fodor Gábor nem kerül fel az ellenzékiek listájára, akkor mind a 106 körzetben saját jelöltet állítanak. Mindez azonban nem történt meg, hiszen csak az alig ismert Bősz Anettet tették fel a listára, amit a Liberálisok a szocialisták belharcának minősítenek.

– Én egy talpas, mezei liberális vagyok, a párt tagja, a szervezet pécsi elnöke.

Nézze, én egyáltalán nem foglalkozom azzal, hogy a pártvezetésben mi történik. Annyira a célokra koncentrálok, Mellár Tamást támogatjuk, és gőzerővel szervezek tüntetést – mondta Ágoston Andrea.

A pécsi elnök szerint ugyanakkor megvannak a jelöltjeik Baranyában is, végső esetben el tudnának indulni minden körzetben. Fodor Gábor nem is ragaszkodik a parlamenti helyéhez, és ez egy értékelhető gesztus – vélekedett.

– Valóban nem vállalták be a szocik és a Párbeszéd a 15 százalékos küszöböt, ami érthető is

– mondta az elnök, hiszen ha a Liberálisokkal közös listát indítanak, akkor a mostani 10 százalék helyett 15 százalékot kellett volna legalább teljesítenie a három pártnak a Parlamentbe való bejutáshoz.

Egy 2016-os liberális értekezlet – Ágoston Andrea 2018-ban már nem foglalkozik azzal, hogy mi történik a pártvezetésben

A pécsi vezető a kormányváltásban hisz és abban, hogy a legmegfelelőbb ellenzéki jelölttel lehet ezt megtenni, így ha erre lehetőség van, akkor a Liberálisok nem fogják felszalámizni az ellenzéket.

Arra a kérdésünkre, hogy miért állította azt néhány napja a Magyar Liberális Párt, hogy külön indulnak, Ágoston Andrea azt mondta:

„mondani bármit lehet, tudja, a politika milyen. Ezzel semmi rosszat nem mondtam a pártom vezetéséről”.

– Nem tudom, mikor fog kiderülni, hogy önállóan is indítunk jelöltet – mondta lapunk munkatársának Ágoston Andrea arra kérdésre, hogy lehetséges-e az, hogy ő is beszáll a parlamenti mandátumért folytatott harcba. Hozzátette: „Németországban is nagyon nehezen született meg a koalíció, mégis megtörtént. Vannak persze még nyitott kérdések, de a politika az ilyen”.

„Mondani bármit lehet”

Az ellenzéki vezető szerint továbbá, ha el is indul a választáson, akkor nem Mellár Tamás körzetében (Baranya 1. vk) teszi ezt meg, hanem Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselővel szemben, a 2. számú választókerületben.

– A szegények és betegek sorsának jobbításán dolgoznék, a célom az lenne, hogy a lopásnak legyen vége. Pontosan tudom azt, hogy mit jelent szegénynek lenni, hogy az ember nem tudja, vagy csak nehezen tudja kifizetni a számláit – mondta.

A pécsi liberális vezető arról is szólt, hogy alkalmas jelöltnek tartaná a 2. számú választókerületben Szakács László MSZP-s képviselőt (aki egyébként visszalépett), és nagyra tartja az Új Kezdet jelöltjét, Hohn Krisztinát is, ám Nagy Ferenc nevét, a DK képviselőjelöltjét nem említette meg.

– Én egy egyszerű állampolgár vagyok, aki mást szeretne, mint Orbán Viktor – összegezte álláspontját.

hirdetés