Pécsi olimpiai bajnokok mesteredzője kapta a városi sportdíjat

Közel 300 sportolót, edzőt, sportaktívát jutalmaztak a PSN Zrt. Sportiskola immár hagyományos díjátadóján, amelyen Lakatos Tamás mesteredző vehette át Páva Zsolt polgármestertől és dr. Lovász István jegyzőtől a város sportdíját.

Többéves hagyomány a PSN Zrt. Sportiskola életében, hogy kupákkal, elismerésekkel jutalmazzák a kimagaslóan jó eredményt elérő sportolókat, edzőiket, a versenyeztetésben közreműködő sportaktívákat, illetve a diákolimpiákon legeredményesebben szereplő iskolákat.

A február 6-ai díjátadó a városi sportdíj, az Abay Nemes Oszkár-díj átadásával kezdődött, amelyet idén a jégkorcsolya sport oktatása, népszerűsítése, és az utánpótlás nevelése érdekében végzett kimagasló munkájáért Lakatos Tamás mesteredző vehetett át, aki a 2018-ban sporttörténelmi sikert elérő gyorskorcsolyaváltó két pécsi tagjának, Burján Csabának és Knoch Viktornak is a szakmai felkészítője volt.

A PSN Zrt. Sportiskolájának díjátadóján Vári Attila vezérigazgató kiemelte, hogy a 2018-as esztendő az egyik legfontosabb volt az egyesület történetében.

– Burján Csaba és Knoch Viktor tavalyi sporttörténelmi sikerével a PSN Zrt. Sportiskola a 120 éves olimpiai mozgalom során az első és még az egyetlen sportegyesület, amely egyaránt rendelkezik téli olimpiai aranyéremmel, nyári olimpiai éremmel Kenderesi Tamás révén, és paralimpiai éremmel Konkoly Zsófia jóvoltából. Gratulálok a sportolóinknak a 2018-ban elért sikerekhez és egyben köszönöm a szülők és az edzők munkáját, hiszen az ő támogatásuk nélkül nem lehetne ilyen sikeres a PSN Zrt. sem – fogalmazott a kétszeres olimpiai bajnok vezérigazgató.

A 2018-as esztendő legkiemelkedőbb PSN Zrt.-s sikerei:

Iván Bence a dublini paraúszó Európa-bajnokságon hatalmas egyéni csúcsokat úszva ezüst- és bronzérmet szerzett.

A triatlonista Bicsák Bence egyre közelebb van a sikeres tokiói olimpiai kvalifikációhoz, tavaly pedig bronzérmet szerzett az U23-as világbajnokságon.

Kenderesi Tamás ezüstérmet szerzett 200 méter pillangón az Európa-bajnokságon.

Az ország legrangosabb utánpótlás-vízilabdatornáját, a Komjádi-kupát Pécs rendezhette, a PVSK-PSN Zrt. csapata pedig sporttörténelmi sikert aratva egymást követő második évben hódította el a trófeát.

A tavalyi aerobik-világbajnokságon Bali Dániel a férfiak mezőnyében egyéniben ezüst-, vegyespárosban pedig Mazács Fannival bronzérmet szerzett.

hirdetés

Hirdetés