Pécsi szakemberek: a horrorsztoriktól a happy endig

Ha az ember építkezni kezd, akár van tapasztalata benne, akár nincs, sejti:  az új otthon születése nemcsak örömet okoz majd, hanem nem kevés buszúságot. Szakemberből ugyanis van pontosan, jól dolgozó, és van olyan is, akit enyhén szólva nem szívesen ajánlanánk – maximum az ellenségeinknek. Pécsi történeteket gyűjtöttünk össze a happy endektől a horrorsztorikig.

Villanyszerelő
Forrás: apróhirdetés

„Az egész építkezés során az eddigi legjobb találatom! Telefonra azonnal reagál, időre érkezik, és olyan alapossággal dolgozik, mintha magának csinálná. Manapság ritka az ilyen szakember!”

Kőműves
Forrás: ismerős ajánlása alapján

„Egy téglafalat kellett felhúzni, bele üvegablakot tenni. Kőműves csinálja buzgón, az ablak azonban nem lett szép, nem ezt beszéltük meg, nem alapos a munka. Udvariasan jelezzük neki, hogy ezt úgy szeretnénk, ahogy megbeszéltük, ez így nem teljesen szép. Napokig nem jön, hívjuk, kinyom. Hívjuk másik számról. Semmi. Nem jött többet, megsértődött.”

A szúnyoghálós/redőnyös
Forrás: apróhirdetés

„Telefonban nagyon kedves, bár sok a dolga, bekér minden adatot, hogy jövő héten visszahívjon a részletekkel. Vissza is hív, kijön és hat nap alatt kész a munka. Hibátlan. Boldogság.”

Villanyszerelő
Forrás: ajánlás alapján

„Már bejáratott szakemberem a villanyszerelő, aki legutóbbi fél órás munkájáért egy szódát és két szendvicset kért. Nagyon alapos, így a napokban újra hívtam, de sajnos nem tudta vállalni a munkát, mert állítása szerint nemrég szabadult az előzetesből és még házi-őrizetben van embercsempészet vádjával.”

Az asztalos
Forrás: internet

„A telefont felveszi, kijön, felméri a konyhát, lemér mindent alaposan, majd két órán át dolgozik. Soha többet nem látjuk, el nem érjük.”

A bádogos
Forrás: apróhirdetés, utcai hirdetőtábla

„Bádogost máig nem találtam, és roppant kellemetlen élményekben volt részem eddig. Az első szakember a telefont felveszi, jelzi, hogy nem jön ingyen ki és előtte küldjek képeket a munkákról. Jelzem, hogy az egész munka 40 cm bádogozás és feltehetően nem tud olyan ajánlatot adni, amit elfogadnék, ha már felmérni is 10 ezer forint. Következő. A telefont felveszi, ígéri, hogy jön kedden. Kimaradok munkából, otthon vagyok, várom. Nem jön. Hívom, ígéri, hogy jön pénteken. Elkéretőzöm a munkából előbb, várom. Nem jön. Következő. A telefont sem veszi fel. Következő. A telefont felveszi, októberig nem ér rá. Mondom, hogy oké, nekem az is jó, írjon be. Nem, nem ír be, mert nem ígér semmit. Tehát októberben sem akar kis feladatokkal foglalkozni, ami rendben, de lehetne ezt is mondani.”

A festő
Forrás: internet, korábbi munka

„Vizes a fal, de diszperziós festéket használ az első szakember, jó az ide is. A fal 3 hónap alatt felhólyagosodik, a ház elkezd berohadni. A sarokban már fekete a penész. Savózzam – mondja. Rendben, hívok olyat, aki hajlandó szilikátos festéket használni.

A második szakember megbeszélt időpontra kijön, amikor kiderül, hogy kellene még két hetet várni a festéssel a fal száradása miatt. Jelzi, hogy nem kell annyit várni, neki tíz nap múlva jó, akkor jönne. Bízom a szakértelmében és a jó időben. Kijön, nem a szokványos glettet használja, ami lassabban szárad, de van más munkája is, azért ráfest erre a részre. A glett megreped. Újabb javítás, festés. Újra megreped. Két hétig elérhetetlen, aztán sem jön ki vagy egy hónapig. Kreatív repedés-elfedési technikákat keresek, újrafestés idén már nem fér bele.”

A térköves
Forrás: ismerős

„Az elején segítőkész, azonban a munkához én veszek alapanyagot. Persze nem értek hozzá, négyből három nem jó, hiába hívtam fel közben telefonon. A munka 75 százalékban jó, ám a térkő lejt, ami miatt asztalt nem tudunk rárakni, de az aljánál van egy mélyedés, hogy legalább esőben kerülgetni kelljen. Hívom, hogy jöjjön korrigálni, azt ígéri, hogy a héten jön, aztán jövő héten, aztán jövő héten. Gyűjtöm az eddig elhangzott kifogásokat, jól jöhet még később.”

Az ács 

Forrás: apróhirdetés

„Megrepedt az egész tetőt tartó egyik faoszlopom. Ijesztően nézett ki, mert meg is csavarodott, és ha eltörik, sok milliós károm lett volna. Felhívom a szakit, ki jön, felméri a helyzetet hétfőn, majd mondja, hogy szombaton jön. Árat nem mondott, nem is mertem kérdezni, örültem, hogy elvállalta egy héten belül, a fenyegető veszély – baleset és több milliós kár – miatt úgy voltam vele, hogy majd a Fundamentából valahogy megoldjuk. Szombaton megérkezett reggel 8-kor, nekiállt kiemelni az oszlopot, alátámasztotta az egész tetőt, simán ment félóra alatt. Mivel azonban az oszlop szépen díszített volt, ezért az újat annak mintájára ki is faragta. Az egésszel 12 órára végzett. Mikor elment, kért 15 ezer forintot, amiben benne volt anyagköltség is. Bár még elkérte az öreg, hosszában eltört oszlopot is, mert ezeket gyűjti. Boldogan odaadtam”.