Pénteken kinyit a megújult uránvárosi piac

A kofák és boltosok már felkészültek, minden adott ahhoz, hogy közel egy év után újra vásárolhassunk az uránvárosi piacon. A megújult csarnok péntektől várja a pécsieket, az uránvárosiakat. 

hirdetés

Az elmúlt időszakban elvégzett felújítási munkálatok után péntek reggel 6 órától ismét birtokba vehetik az árusok és a vásárlók a pécsi Hajnóczy utcai piacot.

A csarnok hétfőtől péntekig reggel 6 órától 17 óráig, szombaton 6-tól 14 óráig tart nyitva, vasárnap pedig a korábbi gyakorlatnak megfelelően zárva tart, míg a piaccsarnok mellett található üzletek nyitvatartása egységenként változó.

A piaccsarnok mellett található új utcafronti üzletsor teljesen új, egyedi, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. által megtervezett, egységes arculatot kapott. Itt a korábbiakhoz hasonlóan színes kínálattal várják vásárlóikat az üzletek, így a megszokott módon beszerezhető füstölt áru, hal, péktermék és zöldség-gyümölcs.

Az előző évekhez képest jelentősen megnövekedett a piaci árusok száma a fejlesztésnek, a teljes körű felújításnak köszönhetően. Termelők, őstermelők, kistermelők, egyéb szolgáltatók lesznek jelen a területen.

Az árusítórészek is megújultak, a piacon új illemhelyeket építettek – természetesen akadálymentes is van. A piacon ingyenesen lehet használni a wifit is, valamint a Hajnóczy utca is új burkolatot kapott, új parkolóhelyeket alakítottak ki, és van már biciklitároló is.

A biztonságért a térfigyelőkamera-rendszer és a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. állandó piacfelügyelete felel.

A beruházást azért indították el, mert az ott élők egyik régi kívánsága volt a rossz állapotban lévő piac felújítása. Az Uránvárosi Konzultáció során kiderült, a városrész egyik legégetőbb problémájának tartották a helyiek a régóta méltatlanul elhanyagolt piacot és környékét. A válaszadó ezer uránvárosi család közel kétharmada szerette volna a piac modernizálását, a helyi termékek előnybe hozását.

A piac melletti területeken még dolgoznak, de a félmilliárdos „piac-projekt” mellett a városvezetés mintegy másfél milliárdot különített el csak Uránváros csinosítására. A megújult óvoda, parkolók és járdák után a Veress Endre utcai rendelőintézet és a Bánki Donát utcai Általános Iskola felújítása és egy háziorvosirendelő-komplexum létrehozása van még hátra.

Hoppál Péter, a térség országgyűlési képviselője korábban lapunknak azt is kiemelte, a városrészben már eddig is számos fejlesztés zajlott le: megújult a Hajnóczy utcai óvoda (170 milliós beruházással), új parkolókat alakítottak ki (mintegy 10 millió forint értékben), valamint járdákat újítottak fel (összesen 80 millió forintért).

hirdetés

Hirdetés