Sikerrel debütált a K20 Kirakat: „sokat tud a Király utca, a mentorálás és a publicitás is remek”

Novemberben jár le a K20 Kirakat vállalkozásösztönző pályázat első nyertesének bérleti szerződése. Az írisz- és háziállat-fotózással foglalkozó pécsi cég összesen négy hónapot tölt a Király utcai üzlethelyiségben, ebből eddig három már el is repült. Lapunknak Keszthelyi Réka, a Coloris és a Put Pet egyik tulaja beszélt az elmúlt időszak tapasztalatairól, amik – ezt elárulhatjuk – igen pozitívak. 

hirdetés
Uránia Mozi

A vállalkozó elmondása szerint remek volt az együttműködés minden, a pályázat keretében velük foglalkozó mentorral, a szakemberek nem csak új ötletekkel és nézőpontokkal, de kapcsolatrendszerükkel is támogatták őket társával. Úgy fogalmazott, hogy hosszú távú kooperációt is el tud képzelni, hiszen abszolút sikerként könyvelhetik el az elmúlt pár hónapot és nagyon motiváló volt számukra ez az időszak.

– Mikor jelentkeztünk a kiírásra, úgy éreztük, hogy szinte ránk szabták. Pedig azt még nem is sejtettük, mennyit fog adni: jelentősen megnövekedett a forgalmunk a beköltözéssel,

amiben minden bizonnyal szerepe van az üzlet kiváló elhelyezkedésének és a sok-sok médiamegjelenésnek, a nagy publicitásnak is, amit a programmal kaptunk.

Sokan olvastak rólunk valahol, de olyan is akadt, aki a városnéző kisvonatról látta a kirakatot, aztán bejött hozzánk egy fotóra. Szóval sokat tud a Király utca: nagy az átmenő forgalom és a turista is, érdemes itt lenni. A mentorok pedig más gondolkodásmódot mutattak nekünk, rávilágítottak, hogy mit lenne érdemes tenni, mi van még a tevékenységben. Mi 2019 óta egészen közelről, belülről nézzük az üzletünket, most jó volt olyan szakértők véleményét kikérni, akik kívülről látnak minket. Amit ígértek, azt hozták is – részletezte Keszthelyi Réka.

Hozzátette, szerinte azért is jó a kezdeményezés, mert négy hónap alatt akár egy startup számára is kiderül, érdemes-e tényleg azzal foglalkozni, amit kitalált.

A bérelhető helyiséggel kapcsolatban elmondta, hogy ők abszolút jól ki tudták használni. Hozzátette, mivel a program koncepciójánál fogva csak négy hónapra szól egy-egy szerződés, szerinte nem érdemes úgy gondolkodni, hogy rengeteg pénzből kell átalakítani, kialakítani, de nem is ezen múlik a siker.

Keszthelyi Réka azt is elárulta, hogy a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. segítségével már keresik új helyüket, és ha együtt találnak legalább ilyet, akkor abba költöznek. Addig is még november 26-ig a Király utca 20.-ban élvezik a K20-nak minden előnyét.

Most újra lehet pályázni a mentorprogramra, október 20-áig várják a jelentkezéseket. A részletekért IDE katt

A K20-ról
„K20 Kirakat” címmel másodszor hirdeti meg vállalkozásösztönző mentorprogramját a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. és Pécs önkormányzata. A sikeres pályázó egy Király utcai üzlethelyiségben 4 hónapig rendkívül kedvezményes bérleti díj ellenében tesztelheti vállalkozói ötletét, termékét, szolgáltatását, ráadásul egy üzleti mentorprogramot is kap hozzá. Erről bővebben ITT írtunk.

(x)