Kiemelt beruházássá nyilvánította a kormány több gyermeksürgősségi központ kialakítását, köztük a pécsit is, így a gyermekklinikán a beruházás jóval gyorsabban kezdődhet el.

hirdetés

Ősszel jelentette be a kormány, hogy 14 milliárd forintból fejlesztik a gyermeksürgősségi ellátást, a nagy régióközpontokban összesen öt centrumot alakítanak ki, köztük természetesen Pécsett is.

Komoly beruházás indul a pécsi gyermekklinikán

Dr. Decsi Tamás professzor, a PTE Gyermekgyógyászati Klinikájának igazgatója lapunknak akkor elmondta, Pécsett 1,4 milliárd forintból valósulnak meg fejlesztések: létrejön egy 700-800 négyzetméteres új központ, 1000-1100 négyzetméternyi klinikarészt pedig teljesen felújítanak.

A cél az, hogy a balesetet szenvedett vagy sürgősségi eljárásra szoruló gyermekek ellátása a mainál sokkal jobb körülmények között valósulhasson meg, és az EU élvonalába kerüljön a hazai gyermektraumatológia.

Ezért az infrastrukturális fejlesztések, felújítások mellett komoly eszköz- és műszerbeszerzés is kezdődik, valamint szakmai továbbképzéseket is tartanak a program során.

Milliárdos nagyságrendű beruházás indul – már nem az első a pécsi egészségügyben

A kormány most egy friss határozattal (ahogy az a Magyar Közlönyben is olvasható), számos beruházás mellett a pécsi gyermekklinika fejlesztését is kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az előzetes munkákban számos ügyintézési határidő lerövidül, azaz előbb kezdődhet el az építési munka.

– A kormányzat és a város fontosnak tartja az egészségügy fejlesztését – hangsúlyozta Csizi Péter, Pécs országgyűlési képviselője. Mint elmondta, ennek már jól látható bizonyítékai is vannak Pécsett az elmúlt időszakból, elég csak a 400 ágyas klinikai tömb teljes felújítására, a Lánc utcai rendelőintézet korszerűsítésére gondolni, de azt sem felejthetjük el, hogy Pécsett épült fel a régió legmodernebb onkológiai centruma, ezzel a daganatos megbetegedésben szenvedők gyógyulási lehetőségei javultak.

Emellett jelentősen javultak a háziorvosi ügyelet körülményei és megkezdődött a rendelőfelújítási program is. A közeljövőben pedig a kertvárosiak használhatnak majd új rendelőintézetet, amelynek építési munkái már a befejezéséhez közelednek. Ezzel a fejlesztéssel az ott lakók mind az alap-, mind a szakellátás terén korszerű körülmények között vehetik igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat, és nem kell más városrészbe utazniuk.

Hirdetés