Svájcból érkezett segítség a pécsi állatmenhelynek

Újabb egy hetet töltenek el a svájci Suzy Utzinger Alapítvány önkéntesei Pécsett, a Misina Természet és Állatvédő Egyesületnél. Most egy közel húsz éves épületet újítanak fel.

hirdetés

A svájci alapítvány három éve, minden nyáron napokat tölt azzal, hogy segítse a pécsi állatmentőket. A Misina Természet és Állatvédő Egyesületnél korábban a kutyakifutók rácsait cserélték újakra és a macskák helyét is bővítették az alapítvány munkatársai. Idén a kistestű kutyák épületét varázsolják újjá.

A svájci alapítvány tulajdonosa, Suzy Utzinger is dolgozik a Misinán

– A menhely számára ez hatalmas segítség, hiszen folyamatos felújításról van szó, amire az egyesületnek nem lenne külön kerete – mondta Farkas Tamás, a Misina Természet és Állatvédő Egyesület vezetője.

A svájci alapítvány idén egy közel 20 évvel ezelőtt épült részt újít fel, aminek leromlott az állapota. De a felújítás mellett különböző, az állatok számára fontos, tartásukat segítő kiegészítő tárgyakat, felszereléseket is hoztak.

Az alapítvány tulajdonosa, Suzy Utzinger azt mondja, Magyarországon azért a pécsi állatmenhelyt választották, mert ennek a filozófiájával tudnak leginkább azonosulni.

A svájci alapítvány a filozófiája miatt választotta a Misina Állatmenhelyet

– A pécsi menhely és a mi alapítványunk ugyanazt a négy cél tűzte maga elé. A napi állatmentés mellett fontos küldetésük a továbbképzés, a felelős állattartásra nevelés és az ivartalanítási kampányok. Ezért örömmel járulunk hozzá a munkájukhoz – mondta az alapítvány tulajdonosa.

A svájciak három év alatt több mint 10 millió forinttal támogatták eddig a Misina egyesületet.

Hirdetés