Nem akármilyen állat talált gazdára a Pécsi Állatkertben a hétvégén: ki más, ha nem az Uránia Mozi fogadta örökbe Vadimot, a rozsomákot. Aki járatos a filmek világában, az tudja is, hogy miért! A mozi és az állatkert között ez egy újabb kapocs, ami az évek óta tartó közös együttműködést fűzi még szorosabbra.

– A választás adott volt, hiszen a kultikus Marvel-univerzum egyik nagy szuperhőse az általunk csak Farkasként ismert Rozsomák – mondta a helyszínen Szabó Krisztián, az Uránia Mozi igazgatója.

Szerinte egy jó cégnek ilyen akciókban is részt kell vennie, akkor is, ha nem hoz pénzt, hiszen üzenetértéke van.

Szabó Krisztián az örökbefogadó oklevéllel

– Az Uránia Mozi és a Pécsi Állatkert már több éve együtt dolgozik, a moziban mi vetítjük az imidzsfilmet is, hiszen ez egy kölcsönös helyzet: a filmnézők nagyobb eséllyel látogatják meg az állatkertet, az itteni látogatók pedig nagyobb eséllyel ülnek be egy filmre. A továbbiakban is szeretnénk ezt az együttműködést folytatni.

Az állatkert igazgatója, Siptár Dávid szintén beszélt az állatválasztás miértjéről, és ő is kihangsúlyozta a partnerséget a két intézmény között.

– Amikor egy örökbefogadó megjelenik, akkor a partneri együttműködésen kívül egy újabb üzenet, felhívás is születik a természetvédelemre. A mozik esetében például ha egy olyan filmet vetítenek, ami a természet értékeit mutatja be vagy a rombolás veszélyét, már ugyanazt a célt, küldetést képviseli, amit az állatkert is.

Ezt kell róla tudni!

– A Csehországból egy év előkészület után, az év első felében megérkező rozsomák, Vadim, egy veszélyeztetett fajhoz tartozik. Ennek fennmaradása az állatkertek koordinált munkáján is múlik – tette hozzá.

Ezt a Rozsomákot (Farkast) egyelőre lényegesen többen ismerik, mint Vadimot

hirdetés
Hirdetés