Tanulásban akadályozott diákok sportoltak Pécsett

Március első két napján rendezte a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége és Baranya megyei tagszervezete, a FOBMSZ a tanulásban akadályozott diákok Zsinórlabda Országos Diákolimpia és Tehetségkutató Versenyét, amelynek Pécs adhatott otthont.

hirdetés

Tizennégy csapat közel százötven sportolója vett részt a kétnapos Zsinórlabda Országos Diákolimpián, amelyen a regionális elődöntőkön sikeresen szereplő és továbbjutott köznevelési intézmények tanulói mérték össze ügyességüket. A röplabda előkészítő játékaként is ismert sportág országos megmérettetésén Baranya megyét a Komlói Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Kollégium és a Pécsi Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Speciális Szakiskola és Kollégium növendékei képviselték, a komlói diákok a hetedik, a pécsiek pedig az ötödik helyet szerezték meg.

Vári Attila és Sztojkovics Éva a díjazottakkal

Az országos megmérettetést végül a Tatabánya együttese nyerte, második helyen a Tata végzett, a bronzéremnek pedig a kiskunmajsai gárda örülhetett. A torna legjobb leány játékosának a kiskunmajsai Mihálovics Krisztinát, a legjobb fiú játékosnak pedig a tatabányai Csímár Gergőt választották. A szombati díjátadón Vári Attila, a PSN Zrt. kétszeres olimpiai bajnok vezérigazgatója köszöntötte a versenyzőket.

– Szeretettel köszöntök mindenkit Pécs városában, bízom abban, hogy mindenki jól érezte magát a kétnapos rendezvényen. Büszke vagyok arra, hogy rengeteg eseményt rendezünk közösen az országos szövetséggel nem csak Baranya megyében, és örülök annak, hogy egy ilyen színvonalas és jó hangulatú országos versenyt bonyolíthattunk le együtt Pécsett.

A legjobb játékosokat is díjazták

– Egyeztettem már a FODISZ ügyvezető elnökével, Toponári Gábor úrral, aki elmondta, hogy lesz folytatása az utánpótlás-versenyeknek, bővülni fog a szövetség palettája felnőtt versenyekkel is, amellyel azt gondolom, hogy komoly űrt fognak kitölteni a szövetségnél. További sok sportsikert kívánok mindenkinek, találkozzunk legközelebb is – mondta Vári Attila a díjátadón.