Ahogy minden évben, idén is izgalmas kurzusokkal „támad” a PTE. Fel lehet venni trendi sportkurzusokat, de vannak zenés-táncos és tudományos szabadon választható órák is. A diákok elmélyülhetnek a tarokkban, a halál kémiájában, de az alkohológiáról is tanulhatnak.

hirdetés
Uránia Mozi

Idén sem lesz unalmas féléve a pécsi egyetemistáknak, a Pécsi Tudományegyetem 2018/2019-es tanévének őszi szemeszterében ugyanis számos izgalmas, szabadon felvehető kurzus közül választhatnak a hallgatók. Az úgynevezett Campus-kurzusok között vannak népszerű táncos, trendi sportos és hasznos művészeti órák, valamint a tudomány határterületeit, vagy éppen hogy több szakterületet érintő érdekességeket bemutató kurzusok is. Gyűjtésünkben a PTE Oktatási Igazgatósága segédkezett.

Felvehetjük a SKAH Pécs Sportegyesület kungfus kurzusát is

A Táncoló Egyetem program rendkívül széles kínálatában megtalálhatóak többek között a hastánc, a hip-hop és kubai salsa foglalkozások, míg a keményebb tréningre vágyók a step-aerobic, a táncaerobik és a balettalapú zenés-táncos órákon erősíthetik izmaikat. A PTE-n hagyományosan gazdag sportolási lehetőségek közt érdekességet kínálnak a küzdősport, a hallgatók kempózhatnak, kick-boxszolhatnak, kungfuzhatnak és jiu jitsuzhatnak is. A jóga, a kangoo, a lovaglás és a falmászás lehetőségei is adottak a sport kedvelőinek, és természetesen a népszerű edzésprogramok is a hallgatók rendelkezésére állnak, mint például a crosstraining, a crosfitt, fitball, spin racing, TRX és a WALKenergie is.

A tudományokban elmélyülni vágyók, vagy az érdekességeket keresők olyan kurzusok közül választhatnak, mint A Balaton komplex földrajza, A halál kémiája, és a krimit kedvelők is találhatnak számukra érdekes tanulmányokat, ilyen a Híres és hírhedt tetemek az igazságügyi boncasztalon – CSI történeti perspektívában, vagy a Bűncselekmények a kibertérben.

A Szentágothai Szakkollégium is kínál érdekes programokat, például a tarokk tudományáról, a globális felmelegedés és a modern tudományok kapcsolatáról tudhatnak meg többet az érdeklődők, és az Alkohológia felső fokon kurzus is érdekes lehet az egyetemisták számára.

Több kurzuson nemcsak hallgatóként, hanem aktív résztvevőként is helyt kell állni, így a zenélni vágyók a Zenélő Egyetem Zen Session kurzusán próbálhatják ki tehetségüket, míg a különböző karrier- és tanulástámogatási tréningeken a trénerek bevonásával fejleszthetik személyiségüket a hallgatók. Ilyenek például a Karriertervezés – az önismerettől a jövőképig, a Karriertervezés – a céloktól a karriertervekig, a Döntéseink pszichológiája és a Tanulj tanulni! című tanórák.