Taroltak a gyönyörű pécsi lányok

Csak pár éve kezdtek edzeni, de már most felfigyelt rájuk a Testépítők Nemzetközi Szövetsége, aminek Arnold Schwarzenegger is tagja. A két pécsi lány három éremmel tért haza a magyar bajnokságról. Kiállásuk és formájuk profikat tolt le a dobogóról. Ezzel kvalifikálták magukat a jövő évi spanyolországi Európa-bajnokságra.

Horváth Csenge és Lévai Luca pár éve kezdett komolyabban edzeni. Sosem az motiválta őket, hogy sportolók vagy kigyúrt lányok legyenek. Egyszerűen jól akartak kinézni a bikiniben, mint mindenki más. Annyiban különböztek a többiektől, hogy ők nem csak akarták, hanem tettek is érte. Ezt pedig most díjazták az IFBB-n, azaz International Federation of Bodybuilding and Fitness versenyén.

Arnold Schwarzenegger is tagja ennek a szövetségnek

Arnold Schwarzenegger is aktívan részt vesz ezeken a bajnokságokon, volt már rá példa, hogy magyar versenyzőnek gratulált

Lévai Luca még sosem járt ilyen versenyen, de rögtön fitnesz kategóriában első lett.

Lévai Luca először vett részt ilyen versenyen

– Tudtam, hogy nagyon jó, viszont sosem láttuk a színpadon. De annyira jó volt a kisugárzása, hogy a profi versenyzőket utasította maga mögé – mondta személyi edzője, Szőke Zita.

„Egyszerűen csak jól akartuk magunkat érezni”

Horváth Csenge két éve kezdett személyi edzővel edzeni, most pedig junior bikini kategóriában második, felnőtt wellness kategóriában harmadik helyezést ért el.

Csenge edzés közben

– Nem az volt a célom, hogy versenyen induljak el, csak a mozgás vágya hajtott. De látványos volt a változás, amit az edzőmmel, Zitával elértünk, így folytattam. Ekkor jött az ötlet, hogy ebből akár verseny is lehetne – mondta.

A genetika is közrejátszik

– Az, hogy valakinek egy-egy edzés mennyire formálja át a testét, a genetikai adottságoktól is függ. Meg persze a kitartásától is – teszi hozzá Szőke Zita, személyi edző.

Lucával és Csengével Szőke Zita foglalkozott, egy héten hat edzésük volt

– A lányoknál láttuk, hogy minden stimmel, és egy étrenddel, komoly edzéssel versenyen is megállják a helyüket – mondja Zita.

„A napom része a sport”

– Ha több napig nem tudok eljutni sportolni, akkor rosszul érzem magam a bőrömben. Nekem ez olyan, mint másnak a reggeli. Ha kihagyom, hiányzik – mondja Csenge.

A lányok versenyfelkészülése 12 hét volt, ami több szakaszból állt. Az elején a kevésbé szigorú diéta a végére annyira feszessé vált, hogy grammra ki kellett számolni, miből mennyit ehetnek.

A két pécsi lány a bajnokságon való szereplésükkel kvalifikálta magát a 2019-es spanyolországi Európa-Bajnokságra.

Mindenki sportolni akar valamit

Zita szerint abban a korban élünk, amikor fitneszforradalomról beszélhetünk, mert mindenki mozogni akar, csak sokan nem a jó mozgásformát választják.

– Egy edzővel, aki pontosan fel tudja állítani az edzéstervet, más eredmény érhető el, mintha futkosunk pár kilométert és a végén még a térdünk is megfájdul – mondja Zita.

Hirdetés