Teljes terjedelmében égett egy sorház csütörtök hajnalban a Pécsett a D utcában. A tűzben hat család otthona semmisült meg.

hirdetés
Uránia Mozi

Csütörtök hajnalban szörnyű dologra keltek fel a vasasiak: egy sorház teljesen lángokba borult. A házban hat család élt, akiknek mindene odaveszett és az utcára kerültek. Értük többen is, a Vasasért Egyesület és a Pécs-Keleti Városrész Polgárőr Egyesület is összefogott és gyűjtést indítottak az érintettek számára.

Ruhára, cipőkre, ágyneműkre, bútorra, vagyis mindenre szükségük van a családoknak, akik már nem ünnepelhetik otthon a karácsonyt, hiszen lakásuk megsemmisült.

Amennyiben te is segítenél az utcára került családoknak, hívd a 06-30/651-8172-es telefonszámot, vagy írj üzenetet a Pécs-Keleti Városrész Polgárőr Egyesületnek!

A tűzben károsodott lakásokban élők közül mindeddig két egyedülálló férfi és egy háromfős család jelezte Huba Csaba önkormányzati képviselőn keresztül az önkormányzat felé, hogy szüksége lenne átmeneti szállásra. A város számukra a Lánc utcában biztosítja is a szükségszállásokat.
Lapunk információi szerint a károsodott lakások magántulajdonban vannak és érvényes biztosítás is van rájuk.  A károsult családok nehézsorsú, nehéz anyagi körülmények közt élnek, és kétséges, hogy az épület egyáltalán helyreállítható-e.
Ezért Huba Csaba képviselő mindenkit arra kér, hogy amennyiben tudja, segítsen
nekik pénzadományok formájában.
A környéken tevékenykedő Vasasért Egyesület által közvetlenül erre a célra
megnyitott, elkülönített bankszámlájára várják a felajánlásokat.

A Dél Takaréknál nyitott számla száma: 50800692-15637820

Ruhát, bútorokat és dolgos kezeket is szívesen vesznek és hálás köszönettel
fogadnak, ezeket a felajánlásokat a helyi vasasi polgárőr egyesület koordinálja.