Több százmilliót hozó nyomdát vezet a „szegény” momentumos rezidens

Míg Cseh Katalin korábbi beszédeiben emigráns orvosként mutatkozott be, aki addig nem térhet haza, amíg Orbán Viktor kormányon van, az Instagram-oldala egészen mást mutat be: egy jóval a magyar átlag feletti életszínvonalon élő fiatal világpolgár képét rajzolja elénk – írja a Magyar Nemzet.

hirdetés

Cseh Katalin, a Momentum Mozgalom európai parlamenti képviselője nyilvános Instagram-oldalán található képeken minden látszik, csak az nem, hogy mielőtt aktív politikusi szerepet vállalt volna, egy szegény, nélkülöző orvostanhallgató és rezidens volt.

Miután az ifjú politikus 2014 decemberében elmondta hazugságoktól hemzsegő beszédét, a következő évben nagy „fordulat” állhatott be az életében, mivel a „szegény” egyetemista bejegyzései szerint 2015. július elején a soproni VOLT fesztiválon bulizott, majd néhány hét múlva egy tengerparton olvasta e-könyvét, augusztus elején pedig a Velencei-tónál pihente ki a lét könnyűségének fáradalmait – írja a Magyar Nemzet.

Az Orbán-kormány alatti egzisztenciális „üldözöttség” ellenére arra is maradt még ideje és ereje, hogy közreműködjön a homoszexuálisok és más szexuá­lis kisebbségek éves örömünnepének, a ­Pride-nak a szervezésében. Ehhez érdekes adalék, hogy Nemes Balázs, a Momentum pécsi elnöke és a mozgalom szóvivője néhány éve még savval dobálta volna meg a homoszexuális felvonulókat, és emlékezetes az is, hogy egyszer azt mondta, hogy nincs Magyarországon antiszemitizmus, de szükség lenne rá. Néhány hónapja pedig mint egy ellenzéki pécsi tüntetés fővezére kijelentette: nincs más eszközük csak az erőszak.

Visszatérve Cseh Katalin Instagram-bejegyzéseire: az utazások 2016-tól kezdve tovább sűrűsödtek: Spanyolország, Portugália, Horvátország, Észak-Macedónia, Amerikai Egyesült Államok – a teljesség igénye nélkül, de 2013-ban például egy egyetemi vizsga után kiugrott Varsóba, a Marriott szálloda 40. emeleti panorámás bárjába ünnepelni.

A fiatal politikus egyébként már az első nagyobb nyilvános szereplésén, 2014-ben hazudott, amikor szegény, emigrációba kényszerült orvosként mutatkozott be, a valóságban ugyanis egy évi több százmillió forintos nettó árbevétellel működő nyomda vezetője és egy drága külföldi egyetem hallgatója volt.

Imázsépítésben Pécsen is erős a Momentum, hiszen a mozgalom egyik helyi erős embere egy négycsillagos hotel marketing igazgatója, miközben kisemmizett városról beszél.

(Frissítve: korábban tévesen azt írtuk, hogy ő a cég vezetője, de a közösségi profilja szerint a hotel marketing igazgatója, így a hibát javítottuk.)

További érdekességek Cseh Katalin imázsépítéséről itt olvashatók.

Hirdetés