Újabb fákat ültettek el a belvárosban, már közel a 2022-es szám

Idestova kilenc éve indult az Ökováros-Ökorégió Alapítvány kezdeményezésére az Élet Fája program, melynek keretében most ősszel egészen pontosan 2022 fát ültetnek el városszerte, közel 1500 már földbe is került. A számmal utalnak a 2022-es Európa Zöld Fővárosa címre is, amire Pécs pályázott, és aminek jegyében zajlanak jelenleg is a környezettudatos fejlesztések városszerte. November 14-én több helyszínen is ültettek fákat a Biokom munkatársai civilekkel karöltve: többek között a Sétatéren, ahol a Ciszterci Nevelési Központ elsőseivel tönkrement, kivágott fákat pótoltak.

hirdetés

A Ciszterci Nevelési Központ tanárnője Helstáb Edit elmondta, a faültetést hagyományteremtő szándékkal szervezték. A cél, hogy az első osztályba lépők minden évben legalább egy-egy fát helyezzenek el a városban, amivel a környezettudatos nevelésre törekszik az iskola. A tanárnő hozzátette, a gyerekek már nagyon várták a programot, többen közülük a tanintézmény túraszakkörének tagjai és szüleikkel is járják az erdőt.

– Korábban vörösvirágú vadgesztenyefák álltak itt, amelyeket sajnos olyan betegség támadott meg, amiből nem tudtuk kigyógyítani őket. Mivel a fehérvirágú fajta tapasztalataink szerint jól bírja a Sétatér területén, ezért most ebből helyezünk el négyet a kivágott növények helyére – mondta el lapunknak Pinczés Péter, a Biokom munkatársa. Kiemelte továbbá, hogy ugyanazon a napon a Jókai Mór Általános Iskolánál és Tüskésréten is ültetnek fákat.