Újoncként az ötödik helyen zárt Pécs a futókörök napján

Az országban összesen 25 helyszínen húztak futócipőt a sportolni vágyók május 21-én, a futókörök napján. Pécsen 630 nevező összesen 4041 kilométert teljesített, amivel városunk a harmadik legsportosabb település lett. Íme a PSN Zrt. összefoglalója a sikeres napról.

hirdetés
Uránia Mozi

Vasárnap már reggel 9 órakor sokan vártak az időmérő órákra, hogy részt vehessenek a kilométergyűjtésben a tüskésréti rekortán futópályán. A PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola szinte valamennyi szakosztálya képviseltette magát, de a FutaPécs SE-től, a Fittbike SE-től, a PEAC-tól és a PVSK-tól is érkeztek sportolók, sőt, iskolai csapatok is jelentkeztek a versenyre.

Pécs újoncként, végig tartotta a tempót az élmezőnnyel, és sokáig az ötödik helyen állt a rangsorban. A délután folyamán aztán egy helyet sikerült is előrébb lépni, de végül nagy csatában 4041 kilométerrel, az ötödik helyet sikerült megszerezni.

A futók létszáma alapján az ország harmadik legsportosabb városa lett Pécs, hiszen összesen 630-an csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Az 1200 méteres pályán a legtöbb kört, azaz 61-et, Dittrich András tette meg, a második legtöbbet, azaz 55-öt, Bognár László futotta, 47 körrel lett harmadik Scheich Tamás, mindhármuknak értékes utalvány volt a jutalma.

Fotók: psnzrt.hu