Idén 15 éves a PTE Földrajzi és Földtudományi Intézetének szakmai folyóirata

A Modern Geográfia folyóirat születésnapja alkalmából a lap jubileumi konferenciát is szervez október 1-jére, amelyen ott lesz többek között a hazai földtudományi doktori iskolák színe-java.

hirdetés
Uránia Mozi

Éppen tizenöt évvel ezelőtt jött létre a Modern Geográfia című szakmai folyóirat. A kerek születésnap alkalmából a lap szerkesztői, dr. habil Tésits Róbert, Lempek Melissza Zita és dr. Alpek B. Levente, valamint a Publikon Kiadó jubileumi konferenciát szerveznek október 1-jén, „Modern Geográfia – 15 év” címmel.

A szervezők a PécsMának elmondták, hogy lassan egy éve készülnek már a 15. évfordulóra, és mivel az idei esztendő a lap számára a nemzetköziesedés, a megújulás és a továbbfejlődés jegyében zajlott, az október eleji rendezvény egy hosszabb folyamat betetőzése is lesz a számukra. A konferenciával elsősorban a fiatal kutatókat hoznák helyzetbe: szeretnék őket még inkább bevonni az országos vérkeringésbe, a kutatói utánpótlást mozgósítani, lehetőséget teremtenének számukra a kapcsolatépítésekre, valamint a lapnál hosszútávú publikációs lehetőséget biztosítanának nekik.

A konferencia ezért elsősorban a hazai földtudományi doktori iskolák hallgatóinak és a témavezetőinek szól, de a szervezők mindenkit örömmel látnak, akik érdeklődnek a természet- és társadalomföldrajz iránt, valamint szeretnének többet megtudni a jelenkor társadalmi, gazdasági és környezeti kihívásairól.

A részvétel mindenki számára ingyenes, azonban előregisztrációhoz kötött. Jelentkezni a konferenciára a modgeo15@gmail.com e-mail címen lehet.

A konferencia részletes programját fentebb, az esemény plakátján lehet végigböngészni, vagy IDE kattintva.