A Jobbik szakít a Betyársereggel

A Betyárseregből való kilépésre szólította fel tagjait a Jobbik, miután múlt szombaton Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője megütötte Novák Előd jobbikos országgyűlési képviselőt egy gyulai rendezvényen – mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Sneider Tamás, az ellenzéki párt alelnöke.

hirdetés

Hangsúlyozta: tudomása szerint az összesen 100-200 fős Betyárseregből mindössze 3-5 embert érinthet a kettős tagság megszüntetésére irányuló kérés. Sneider Tamás azzal indokolta a lépést, hogy “a Betyársereg tevékenysége nem illik bele a Jobbik gondolataiba”, illetve a Jobbik “ilyen afférokat nem engedhet meg magának”.

Tyirityán Zsolt egy szombati gyulai rendezvényen ütötte meg Novák Elődöt.

A jobbikos politikus korábban az MTI-nek elmondta: szombaton a Jobbik elnöksége képviseletében Gyulán vett részt a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület rendezvényén, ahol megjelent a Betyársereg mintegy tucatnyi tagja, köztük Tyirityán Zsolt is. A csoport vezetője kérdőre vonta Novák Elődöt, hogy miért nevezi őt börtöntölteléknek. A jobbikos képviselő az MTI-nek elmondta: “a Jobbik belső fórumain” pusztán arról beszélt néhány alkalommal, hogy elítéli, amiért a Betyárseregen belül “próbálják erénnyé tenni a börtönviseltséget”.

Novák Előd saját elmondása szerint szombaton ugyanezt mondta el Tyirityán Zsoltnak is, aki ezt követően arcon ütötte őt. Az országgyűlési képviselőnek lerepült a szemüvege és belülről felrepedt a szája. Az ütést követően a közelben tartózkodók és a Betyársereg tagjai között rövid dulakodás alakult ki, egy résztvevőt a Betyársereg egyik tagja hasba ütött, neki elrepedt a bordája – mondta el Novák Előd.