A hét közepéig tart az enyhe idő

A jövő hét közepéig folytatódik a tavaszias, enyhe időjárás, a hét második felétől pedig ismét hidegebbre fordul az idő – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

hirdetés

Szombaton többórás napsütés volt az ország nagy részén, Bozóki István meteorológus ugyanakkor elmondta: a 22,5 Celsius-fokos rekordnak, amelyet 2004-ben mértek ezen a napon Szentgotthárdon, közelében sem volt a szombati hőmérséklet: az északkeleti országrészben fagypont körül alakult, az ország nagy részén 5-10 Celsius-fok, a nyugati határ mentén pedig kevéssel 10 fok felett volt a levegő hőmérséklete.

A folytatásban marad az enyhe idő: vasárnap északkeleten változóan felhős, másutt gyengén felhős idő várható, csapadék nem lesz.

A hőmérsékleti maximum országosan 9-14 fok között alakul, északkeleten azonban ennél kevesebb, 6 fok várható, északnyugaton viszont akár 15-16 fokig is felmelegedhet a levegő. Mindez az évszakhoz képest enyhe időnek mondható – emelte ki Bozóki István, hozzátéve, hogy az enyhe időjárás a jövő hét közepéig tart.

Hirdetés