Neten csalt az álfeleség-jelölt

Házassági ajánlatokkal csalt ki pénzt férfiaktól egy 23 éves kijevi fiatalember, aki különböző ukrán női neveken bejelentkezve lépett kapcsolatba nyugat-európai “feleségvadászokkal”.

hirdetés


A “kiberszélhámos” célpontjai európai uniós országokban élő férfiak voltak – adta hírül kedden a Szegodnya című ukrán napilap online kiadása. Az újság szerint a rendőrség kiberbűnözés elleni osztálya úgy bukkant az internetes csaló nyomára, hogy bejelentést kapott egy litván férfitól, aki alig egy hónap leforgása alatt 500 dollárt utalt át több részletben reménybeli ukrán “menyasszonyának”, de az egyre csak halogatta a vele való személyes találkozást. A potenciális vőlegény azt kérte az ukrán hatóságoktól, hogy derítsék ki, valós-e az őt hitegető nő személye.

A kijevi rendőrök röviddel a bejelentés után megtalálták azt a két hordozható számítógépet, amelyekről a csaló a külföldi férfiakkal levelezett. A laptopok egy jótékonysági alapítvány irodájának a tulajdonában voltak.
A nyomozók a lefoglalt gépeket átvizsgálva kiderítették, hogy a fiatalember 20 nő nevében folytatott “kapcsolatépítést”, a társalgásért a “vőlegényjelöltektől” óránként mintegy 30 dollárt kapott. Őrizetbe vételekor épp egy olyan házasságközvetítő szájton volt, amelyen négyezren kerestek ukrán feleséget külföldről.