Álhír: kártérítést kap Jolie-Pitt páros

Kártérítést fizet Brad Pittnek és élettársának, Angelina Jolie-nak a legnagyobb vasárnapi brit bulvárlap, amely néhány hónapja az első számú hollywoodi álompár különválásáról közölt tévesnek bizonyult beszámolót.

A News of the World január végén világszenzációként tálalta a “hírt”, miszerint a kapcsolat felbontásának jogi előkészítése már tavaly decemberben megkezdődött, amikor a csak “Brangelina-klánként” emlegetett páros felkereste Los Angeles egyik legmenőbb ügyvédi irodáját az egyenlő arányú vagyonmegosztásról és a gyermekek felügyeletéről szóló egyezség kidolgozása végett. A lapnak annak idején beszámoló források szerint a végleges dokumentumot január elején mindketten alá is írták.

Brad Pitt és Angelina Jolie azonnal beperelte a brit lapot, “hamis és magánéleti jogokat sértő híresztelés” címén. Az ügy a londoni felsőbíróság elé került, ahol a két fél jogi képviselői – a felperesek távollétében – csütörtökön egyezségre jutottak. Ennek alapján a News of the World kártérítést fizet Pittnek és Jolie-nak – az összeget a felek nem kívánják nyilvánosságra hozni -, emellett a lap abba is beleegyezett, hogy bocsánatkérő nyilatkozatot tesz közzé valamelyik közeljövőbeni számában. A kártérítés a színészpár közös jótékonysági alapítványa, a Jolie-Pitt Foundation számlájára kerül.

A News of the World a január végi cikkben aprólékos részletekbe menő “információkat” közölt az állítólagos különválásról. A lap még azt is tudni vélte, hogy a hat gyermek – akik közül három örökbefogadott – az egyezség alapján közös felügyelet alatt marad, de gyakorlatilag Angelinával fognak élni. Az újság által akkor idézett bennfentesek szerint már nem az a kérdés, hogy a pár különválik-e, hanem csak az, hogy mikor, és az “aláírt egyezség” célja a kapcsolat lehető legsimább felbontása.

“Brangelináék” közös vagyona meghaladja a 300 millió dollárt; ebben európai és amerikai ingatlanaik is benne vannak. Pitt és Jolie korábban mindazonáltal valóban átélte a válások és a különválások megpróbáltatásait. Brad Pitt négy és fél évig egy másik hollywoodi sztár, Jennifer Aniston férje volt, korábban pedig Gwyneth Paltrow-val járt jegyben. Angelina Jolie először Johnny Lee Millertől, majd Billy Bob Thorntontól vált el.

Hirdetés