Az adóváltozások a szegényeket sújtják a Jobbik szerint

A Jobbik szerint a jövő évre tervezett adóváltoztatások a szegény embereket és az átlagos jövedelműeket sújtják, míg a gazdagok számára jövedelemátcsoportosítást jelentenek – erről Volner János, a párt országgyűlési frakcióvezető-helyettese beszélt szombaton Budapesten, a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt tartott sajtótájékoztatóján.

A politikus kijelentette: a beterjesztett adótörvény-javaslat a Nemzetközi Valutaalap diktátumainak megfelelő szélsőséges megszorításokat tartalmaz, és a kormány a nemzetközi bankárkörök nyomásának igyekszik megfelelni.

A képviselő kifogásolta, hogy míg a Fidesz tavaly a választások előtt azt hangsúlyozta, hogy az országnak le kell szakadnia az IMF köldökzsinórjáról, most azonban “a magát nemzetinek mondott kormány hívja vissza a valutaalapot” az önkormányzatokat érintő megszorításokkal kapcsolatosan.

Hozzátette: a kormány az IMF tapasztalataira akar hagyatkozni a megszorításokban akkor, amikor megvalósítja az önkormányzati intézmények bezárását, és jelentős létszámleépítést hajt végre.

Hirdetés