Az e-hulladék volt a sláger

Idén első alkalommal szerveztek veszélyes hulladékgyűjtéssel egybekötött e-hulladék gyűjtést. A szombati akción az elektronikus hulladékoktól vált meg a legtöbb lakó. 

hirdetés

A városban öt helyen lehetett leadni a veszélyesnek minősülő hulladékokat. Ilyen például az akkumulátor, az elhasznált étolaj, növényvédőszerek, festékek, hígítók, valamint ezek göngyölegei. A Biokom Kft. által meghirdetett helyszíneken szombaton délelőtt térítésmentesen vették át felhalmozódott hulladékot.

Az elmúlt évek alatt a Pécsi Környezetvédelmi Kft. munkatársai találkoztak már kálium-cianiddal, fecskendőkkel, tűkkel, formalinnal is. Ez alkalommal a legszokatlanabb “veszélyes hulladék” a több liter 1978-as pálinka volt.

Az elektronikai hulladék is veszélyes lehet, hiszen mérgező, emberre káros anyagot tartalmazhat. Higany, ólom, kadmium és króm is lehet benne. Legtöbb ebből a fajta hulladékból gyűlt össze.

Megjegyezendő: ezen alkalmak nem egyeznek meg a lomtalanítással, a Biokom hulladékudvarába (Eperfás u. 2) az év bármely szakában el lehet vinni a háztartásban felhalmozódott veszélyes és e-hulladékot.