Az MSZP feltételekkel támogatja a költségvetést

Az MSZP akkor támogatja a költségvetést, ha elfogadják a párt alternatív költségvetési javaslatát, amely szerintük igazságos adórendszeren és állami takarékosságon alapul. Tukacs István, a párt országgyűlési képviselője elmondta, alapvető problémájuk a költségvetési javaslattal, hogy igazságtalan adórendszeren alapul és egyösszegű bevételekből, “einstandolásokból” finanszíroznának folyamatos kiadásokat.

hirdetés

Az MSZP javaslatát ismertetve a szocialista politikus elmondta, hogy kétkulcsos adórendszert vezetnének be, valamint különböző módon adóztatnák a munkát és a tőkét.

Az így keletkező 730 milliárdos többlet biztosítaná, hogy ne kelljen járulékot emelni, sőt, 3 százalékos járulékcsökkentést tenne lehetővé, és nem kellene helytelen adózási technikával a munkahelyteremtést gátolni. E mellett a költségvetés általános tartalékát is megteremtenék 70 milliárd forinttal – közölte.

Az állami takarékosságról szólva Tukacs István azt mondta, 250 milliárd forintot lehetne megspórolni, amit a többi között munkahelymegőrzésre és foglalkoztatás-növelésre, 10 százalékos családi pótlék és plusz 1 százalékos – 4,8 százalékos – nyugdíjnövelésre, az egyösszegű segélyek emelésére, valamint a panelprogram folytatására fordítanák.

A javaslatot három csomagban már benyújtották a parlamentnek – közölte a képviselő.