Az MTVA saját halottjának tekinti Vissy Károlyt

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) saját halottjának tekinti a pénteken elhunyt Vissy Károly meteorológust – tudatta Cserháti Ágnes, az MTVA szóvivője.

hirdetés

“Páratlanul felkészült, lelkiismeretes kollégát, mindig jókedvű barátot veszítettünk ma el, aki évtizedek óta a legnagyobb természetességgel tartozott mindennapi életünkhöz”- írta az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Vissy Károly rengeteget tett azért, hogy a meteorológia és a csillagászat titkai közel kerüljenek a televíziónézőkhöz. A közmédia fájó szívvel búcsúzik, az MTVA saját halottjának tekinti Vissy Károlyt, és mindent megtesz méltó búcsúztatásáért – közölte a szóvivő.

A meteorológus életének 77. évében péntek délután hunyt el.

Vissy Károly az egyetem elvégzése után előbb az Országos Meteorológiai Intézetnél, majd 1970-től annak jogutódjánál, az Országos Meteorológiai Szolgálatnál dolgozott nyugdíjba vonulásáig.

A Magyar Rádióban 1968 és 2000 között, a Magyar Televízióban 1967-től 2011-ig volt külső meteorológus munkatárs. Média-meteorológusi előadói tevékenységét nemzetközi téren is elismerték. A Magyar Televízió színeiben szakmai fődíjat nyert 1999-ben Kanadában, a Televíziós Időjárás-jelentések IX. Nemzetközi Fesztiválján, 2009-ben pedig elnyerte az Európai Meteorológiai Társaság “Az Év Média-meteorológusa” díjat. Ezek mellett több, mint 50 éves szakmai tevékenységét számos hazai és nemzetközi díjjal értékelték.