Az ország nagy részén havazik, havas eső esik

Az ország nagy részén havazik, havas eső vagy eső esik kedd reggel; a csapadékos időjárás nem lesz tartós, a hó csak a magasabb helyeken marad meg – mondta Vadász Vilmos, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa az MTI-nek.

hirdetés

A meteorológus elmondta: az ország nyugati és északi területein, valamint a Duna-Tisza köze északi részein hull a hó, míg a Dunántúlon, illetve az Alföldön havas eső, eső és hó egyaránt előfordul.

Jelentős mennyiség sem hóból, sem esőből nem várható, de néhány centiméternyi hótakaró – azokon a területeken, ahol fagypont alatti a hőmérséklet – kialakulhat. A fővárosban is többfelé van hószállingózás, havas eső; a külső városrészekben kevés hó meg is maradhat – tette hozzá.

A felhőréteg a délutáni órákban északnyugat felől felszakadozik és a következő két napban már nem várható említésre méltó mennyiségű csapadék; az átlagosnál enyhébb idő lesz napsütéssel.

Pénteken egy hidegfront miatt lehűlés várható, viszont jelentősebb mennyiségű hóra vagy esőre nem kell számítani – mondta a szakember.