BIOKOM: sikeresek voltak a lakossági gyűjtések

2010. szeptember 25-én, szombaton 9.00 és 12.00 óra között került sor a BIOKOM Kft. megszokott, ingyenes, őszi elektromos-elektronikai és veszélyes hulladék gyűjtési akciójára Pécsett 5 helyszínen. Az akció az elmúlt alkalmakhoz hasonlóan sikeres volt.

hirdetés

A siker, azaz a leadott 21 tonna összesített hulladékmennyiség a lakosság országos viszonylatban is kiemelkedő környezettudatos magatartását igazolja, valamint szerencsés körülménynek bizonyult az időjárás is, mivel napsütéses őszi szombat volt. A kellemes időjárásban közel 10 tonna veszélyes hulladékot, 10 tonna e-hulladékot, valamint kb. 1,5 tonna gumiabroncsot gyűjtött össze és adott le a pécsi lakosság!

A festékmaradék és az elhasznált étolaj vezette a toplistát a veszélyes hulladékok között. Az akciókra kilátogatók örömmel üdvözölték azt a tényt, hogy a két gyűjtés egyszerre került megrendezésre, mert így nem kellett különválogatni az e-hulladékot a veszélyestől, biztosak lehettek abban, hogy a helyszínen mindkettő leadható.

A lakossági gyűjtések sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy minden gyűjtési alkalommal egyre többféle hulladék kerül leadásra, és folyamatosan nő az akciókban résztvevő lakosok száma is.

Köszönjük, hogy Ön is élt ezekkel a környezetkímélő megoldásokkal!

Forrás: BIOKOM Kft.