Budai feljelentést javasol Vadai férje ügyében

Jelentős értékre elkövetett hűtlen kezelés és csalás, továbbá a számvitel rendjének megsértése miatt javasol büntetőfeljelentést Tarlós Istvánnak Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos Vadai Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő férjének megbízási szerződésével összefüggésben – írta szerdai számában a Magyar Nemzet.

hirdetés

A napilap emlékeztetett: Vadai férje, Egerfai József, aki tavaly őszig MSZP-s fővárosi képviselő volt, több mint négymillió forintért adott tanácsokat a főváros százszázalékos tulajdonában levő Parking kft.-nek 2009-ben “a felszíni parkolási koncepcióval kapcsolatban”.

Azonban felvetődött a gyanú, hogy valódi munkavégzés nem történt, ezért februárban Budai Gyula – a fővárosi önkormányzattal közösen – vizsgálatot indított.

A vizsgálat lezárult, a lap birtokába került jelentés szerint Budai Gyula levélben fordult Tarlós Istvánhoz és a Parking Kft. jelenlegi vezetéséhez, hogy tegyenek feljelentést. A belső jelentés szerint mindössze hét dokumentumot kaptak a parkolási cégtől, amelyek “nem alkalmasak annak beazonosítására, hogy a vállalkozó milyen teljesítést végzett, mivel a neve egyetlen anyagon sem szerepel”.