Budai: Tátraiék kihallgatása csak a jéghegy csúcsa

A birtokában lévő iratok alapján Budai Gyula azt vélelmezi, hogy Tátrai Miklósnak, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) volt vezérigazgatójának és Császi Zsoltnak, az MNV volt értékesítési igazgatójának gyanúsítotti kihallgatása csak a jéghegy csúcsa.

hirdetés

A miniszterelnöki megbízott azt mondta, itt az ideje, hogy Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt kormányfők színt valljanak Sukoró-ügyben. Budai Gyula szerint a gyanúsítottak köre tovább bővülhet a Tátrai Miklós és Császi Zsolt felett elhelyezkedő, illetve nekik utasítást adó politikai elitből, “akár volt miniszterelnökökből, akár volt kormánytagokból”.

A miniszterelnöki megbízott az Országházban azt mondta, elképzelhetetlennek tartja, hogy Tátrai Miklós és Császi Zsolt felsőbb utasítás hiányában, “saját szakállára” hozta volna meg a döntéseket a sukorói telekcsere ügyében, valamint azt is, hogy az “ingatlanpanama” ne politikai utasításra történt volna.

Kedden megdőlt az, amit Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon eddig mondott, ők ugyanis azt állították, hogy Sukoró ügyében minden rendben volt; Tátrai Miklós és Császi Zsolt őrizetbe vétele és gyanúsítotti meghallgatása azonban azt igazolja, hogy a sukorói telekcserét illetően semmi nem volt rendben – vélekedett Budai Gyula, hozzátéve, szerinte itt az ideje, hogy végre Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon színt valljon Sukoróval kapcsolatban, és elmondja, milyen konkrét utasítást adott az ügyben, amelynek a végeredménye mintegy másfél milliárd forintos állami kár.

Tátrai Miklóst és Császi Zsoltot kedden vették őrizetbe. Az MNV volt vezérigazgatóját a Sukoró-ügy kapcsán különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel és más bűncselekményekkel gyanúsítják, a volt értékesítési igazgatót pedig bűnsegédlettel.