Burkolatcsere lesz a Tüzér-Szigeti csomópontban

Szokásos csütörtöki tájékoztatójában négy, a város közlekedését érintő új változásra hívta fel a figyelmet a pécsi Polgármesteri Hivatal Közlekedési Operatív Csoportja. Íme:

hirdetés

A Kazinczy utca aszfaltozása a közelmúltban elkészült, így azt az érvényes forgalmi rend szerint ismét akadálytalanul lehet használni. A jövő hét során a Majthényi Ferenc utcában – a vízvezeték rekonstrukció után – útburkolat építés, majd aszfaltozás kezdődik, emiatt ott forgalomkorlátozás lesz.

Augusztus 24-én, kedden a Tüzér utca – Szigeti út kereszteződésben teljes burkolatcsere lesz. A csomópontban jelzőőrös forgalomirányítás segítségével lehet majd áthaladni, ennek ellenére torlódásra kell számítani.

A tervek szerint a Széchenyi tér környezetében hat mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóhely került kialakításra burkolatjelek felfestésével. Ezek közül három a Janus Pannonius utcában, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának északi oldalánál, kettő a Mária utca elején, annak déli oldalán, egy pedig a Perczel Miklós utcában található.

A parkolóhelyek jogszerű használatát kiemelten ellenőrzik az erre hivatott szervezetek.