Cozma-ügy: “Raffael gyilkosnak vallotta magát”

A Cozma-gyilkosság negyedrendű vádlottja, a 33 éves budapesti Pál Gábor nem tagadta meg a vallomást a Veszprém Megyei Bíróság keddi tárgyalásán, szemben az első-, a másod- és a harmadrendű vádlottal.

hirdetés

Vallomása szerint azt a megjegyzést hallotta Raffael Sándor elsőrendű vádlottól: “te jó isten, mit tettem, gyilkos vagyok, ezért életfogytiglant fogok kapni”. A szembesítés során Raffael tagadta Pál Gábor állításait.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait – a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet – életveszélyesen megsebesítették. A bűncselekmény ügyében hét ember ellen emeltek vádat.

Pál Gábor elmondta azt is: a veszprémi Patrióta lokál előtti verekedést és gyilkosságot követően az autóban Raffael Sándor bal oldalról – feltehetően a kocsi irattartójából – elővett egy kést, s azt azzal a kijelentéssel adta át Németh Győzőnek, az ügy másodrendű vádlottjának, hogy “használtam”. Németh Győző a kést a ruhájába törölte és a 8-as főúton, Várpalota környékén kidobta a kocsi ablakán – vallotta a negyedrendű vádlott.