Csányi: az OTP nem fogadja el a bíróság ítéletét

Az OTP Bank nem fogadja el a Szegedi Ítélőtábla csütörtöki, a bankkal szemben hozott ítéletét, és felülvizsgálati kérelemmel fordul a Kúriához – mondta Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója a bank éves közgyűlését követő sajtótájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva.

hirdetés

A Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének elnöke és felesége azért perelte be az OTP-t, mert devizahitelüknél a bank a kezelési költséget devizában terhelte rájuk, illetve a törlesztőrészlet forintösszegét a bank az általa alkalmazott devizaeladási árfolyamán határozta meg, miközben a folyósításkor vételi árfolyamon állapította meg a kölcsön összegét.

A másodfokú ítélet indoklása szerint a kezelési költség vizsgálatára a polgári bíróság jogköre nem terjed ki, ugyanakkor a vételi és eladási árfolyam alkalmazását tisztességtelennek mondta ki a Szegedi Ítélőtábla. Így jogerőre emelkedett az első fokon eljáró bíróság korábbi ítélete, amely az eladási árfolyam helyett a vételi árfolyam alkalmazását rendelte el a törlesztésnél is, visszamenőleges hatállyal.