Csendőrséget alakít Tiszavasvári közgyűlése

Feltételezett uzsorások ellen adóhatósági vagyonosodási vizsgálatot kért Tiszavasvári jobbikos polgármestere, aki Nyíregyházán azt is bejelentette: Tiszavasvári jobbikos többségű önkormányzati közgyűlése megalakítja a csendőrséget a településen.

Fülöp Erik elmondta: 17 olyan helyi lakos ellen kezdeményezett vagyonosodási vizsgálatot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-alföldi Regionális Igazgatóságán, aki az állítások szerint uzsoratevékenységet folytat, hatalmas kamatokra ad kölcsönt nehéz sorsú embereknek. Az önkormányzati közölte: Tiszavasváriban megalakítják a csendőrséget, amely csütörtökön meg is kezdi közrendvédelmi feladatának ellátását a településen.

Mint hozzátette, a tiszavasvári csendőrség szervezetét a város önkormányzata hozza létre, annak alakuló ülését szerda este tartják. A sajtótájékoztatón részt vett Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke is, aki a vagyonosodási vizsgálatok kérésével kapcsolatban kiemelte: ezt a lépést már régen meg kellett volna tenniük a hatóságoknak, s a települési önkormányzatoknak is fel kellett volna már korábban vállalniuk a kezdeményező szerepet.

A pártvezető szerint “sajnos a politikai sem foglalkozott eddig megfelelően az uzsoratevékenységgel, pedig – mint állította – százezreket érint az illegális hitelezés, különösen az ország keleti megyéiben, ahol főként a mélyszegénységben élő roma kisebbség tagjai az áldozatok.

Fülöp Erik polgármester tájékoztatása szerint a várható vagyonosodási vizsgálat által érintett 17 ember jómódban, több tízmillió forint értékű házban, luxusautókat tartva él Tiszavasváriban, miközben hosszú ideje hivatalosan a segélyezettek közé tartoznak.

Megemlítette, hogy “százas nagyságrendű” azoknak a nehéz sorsú embereknek a száma a kisvárosban, akik rákényszerülnek az uzsorakölcsönökre, s a hatalmas kamatok miatt még szegényebbé válnak. Gyüre Csaba, a Jobbik alelnöke – aki szintén részt vett a sajtótájékoztatón – megerősítette: ha nem történik hatékony fellépés az uzsorások ellen a hatóságok és az érintett önkormányzatok részéről, akkor a párt Szabolcs megyei szervezete vállalja magára a szükséges intézkedések kezdeményezését a jövőben.

Hirdetés