Ebpszichológiai postástanfolyam

Sikeresnek tűnik az ebpszichológai postástanfolyam Németországban: a kurzust elvégző kézbesítők körében 80 százalékkal csökkent a kutyaharapások száma.

hirdetés

A tanfolyamon állatviselkedési szakértők oktatják a postásokat arra, hogyan próbálják belegondolni és beleélni magukat a házőrző kutyák helyébe, szerepébe, és kitalálni, mi járhat az ebek fejében.

“Egy postás nap mint nap behatol egy kutya őrterületére. Ha az eb egyszer elkergette a postást, akkor önbizalma nő, míg a postásé zsugorodik. Hallgatóinkat megtanítjuk arra, hogy miként termthetnek olyan kapcsolatot az állattal, amelyben ők a helyzet urai. Ha pedig ezt nem sikerül kialakítaniuk, még mindig ott van az ebet lekenyerező kutyacsemege és a borsspray” – idézte Jörg Ulbricht oktatót az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Sabine Tiefenbeck postásnőt már kétszer harapta meg kutya munkája közben. “A félelem megmarad az emberben, de ez a kurzus segít eloszlatni” – mondta.

Németországban – eddig – évente átlagosan 1800 esetben mart meg kutya postást annak munkája közben, nem egyszer hetekig is eltart a gyógyulás.