Engedéllyel volt fegyvere a pozsonyi ámokfutónak

Érvényes fegyvertartási engedélye volt annak a férfinak, aki hétfőn Pozsony Dévényújfalu (Devínska Nová Ves) nevű városrészében hét személyt gyilkolt meg, majd magával is végzett.

hirdetés

Azt az értesülést, hogy a gyilkos katona volt, a hatóságok eddig nem erősítették meg, de nem is cáfolták. “Ez most nem fontos” – mondta Spisiak.

Időközben kiderült, hogy a 48 éves tettes az általa legyilkolt roma család szomszédja volt, s a múltban több veszekedés és vita is volt köztük. A gyilkosság konkrét oka azonban továbbra is ismeretlen, vizsgálatok tárgya.

Frissítve (13:34):

Kedden délben újra lezárták a dévényújfalui lövöldözés helyszínét, mert az egyik utcán parkoló gépkocsi mellett gyanús dobozt találtak. A TA3 szlovák hírtelevízió szerint a rendőrség egy lakossági bejelentésre szállt ki abba az utcába, ahol hétfő délelőtt egy ámokfutó hét embert lemészárolt, majd saját magával is végzett. A pozsonyi rendőr-főkapitányság közölte, hogy a rendőrök az utcát lezárták, a forgalmat elterelték, és egy bombakereső kutyával vizsgálják át a helyszínt.