Felszámolás alatt a Jeans Club

Hiába kért csődvédelmet a Jeans Club Kft., nem sikerült rendezni a kintlévőségeket, és felszámolásba fordult az eljárás – írja a Gazdaság.hu.

hirdetés

Az internetes portál szerint a cég félmilliárd forintot meghaladó veszteséggel zárta a tavalyi évet, néhány napja végrehajtást rendelt el a társaság ellen az adóhivatal.

Kétmilliárd forintot meghaladó szállítói tartozás, és ötmilliárdos rövid lejáratú hitel szerepel a Jeans Club Ruházati és Kereskedelmi Kft. kötelezettséglistáján a tavalyi évre, a cég májusban csődvédelembe menekült.

A Jeans Club forgalma az elmúlt években folyamatosan csökkent: 2008-ban még 9,8 milliárd forint árbevételt ért el, tavaly már csak 9,2 milliárdot. Az eladás szerkezete is változott, míg korábban a forgalom döntő része a hazai kiskereskedelemből származott, ez jelentősen visszaesett tavaly, az exportértékesítés viszont bővült. A társaság Lengyelországban, Szlovákiában és Csehországban hozott létre leányvállalatokat.

A ruházati cég az elmúlt években üzemi szinten nyereségesen működött, sőt még tavaly is, pénzügyi vesztesége okozta a félmilliárd forintot meghaladó mérleg szerinti veszteséget, a jelentős hitelállomány miatt – olvasható a Gazdasag.hu oldalon.