Gábor Zsazsa halála után konzerváltatja testét

Halála után konzerváltatni akarja testét a súlyos beteg Gábor Zsazsa, hogy megőrizhesse szépségét az örökkévalóságnak – olvasható a Bild című német lapban. A színésznő férje, Frederic von Anhalt herceg elmondta, a 93 éves Zsazsa mindig is arról álmodott, hogy szépsége maradandó lesz.

hirdetés

Kívánsága szerint plasztinált holtteste Gunther von Hagens, az eljárás kifejlesztőjének Körperwelten (Testvilágok) című kiállításával világkörüli turnéra is indul majd.

Von Anhalt szerint a Körperwelten-show keretében a rajongók még egyszer körülrajonghatják a színésznőt. Von Hagens a lapnak nyilatkozva elmondta, Gábor Zsazsa testét a sztár számos filmjének egyikéből vett jelenetben mutatják majd be.

A magyar származású Gábor Zsazsa hónapok óta egyre súlyosbodó egészségügyi problémákkal küzd, jelenleg ismét kórházban van Los Angelesben.

Zsazsa a háborút követő időszakban színésznőként és szexszimbólumként vált ismertté, később gazdag férfiakkal kötött számos házassága révén került a lapokba. Frederic von Anhalt herceg a nyolcadik férje, 1986 óta házasok.