Gyurcsány a Sukoró-ügyről: “képtelen az ügyészség gyanúja”

Gyurcsány Ferenc képtelennek tartja az ügyészség gyanúját, amely szerint hivatali visszaélést követett el a sukorói kaszinóberuházással összefüggésben.

hirdetés

A volt miniszterelnök csütörtökön a képviselői irodaházban nyilatkozott újságíróknak, amikor felkereste a mentelmi bizottság irodáját, hogy megtekintse azokat az iratokat, amelyeket az ügyészség a Sukoró-üggyel kapcsolatban küldött a parlamenti testületnek.

A szocialista politikus – elmondása szerint – arra számít, hogy bebizonyosodik, az ügyészség “politikailag koholt” gyanút fogalmazott meg vele szemben.

“Naná” – válaszolt a korábbi kormányfő az MTI kérdésére, hogy a dokumentumok tartalmától függetlenül kérni fogja-e mentelmi jogának felfüggesztését a parlamenttől.

Gyurcsány Ferencet hivatali visszaélés gyanúja miatt hallgatná ki az ügyészség a sukorói kaszinóberuházással összefüggésben. Az országgyűlési szakbizottság jövő kedden tárgyalhatja a volt miniszterelnök mentelmi ügyét, a parlament pedig első őszi ülésén, szeptember 12-én határozhat a szocialista politikus mentelmi jogáról.