Három embert lelőtt az utcán egy ámokfutó rendőr Ógyallán

Három embert lelőtt, kettőt pedig megsebesített egy rendőr Ógyallán szombaton délelőtt – adta hírül rendőrségi forrásokra hivatkozva a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.

hirdetés

A férfit – aki jelenleg a gyilkos fegyvert a fejéhez szorítva ül a földön, és öngyilkossággal fenyegetőzik – körbekerítették a rendőrök a tett helyszínével szomszédos ógyallai Agátová utcán. Bozena Bruchterová, a nyitrai kerületi rendőrkapitányság szóvivője szerint időközben már a helyszínre érkezett a rendőrség különleges megbízottja, és tárgyalni próbál a férfival.

A rendőr a tett elkövetésekor szolgálaton kívül volt, pontos indítéka egyelőre ismeretlen. A tragédia a rendőrség szerint úgy játszódott le, hogy a férfi kiszállt az autójából, majd elkezdett lőni az emberekre az utcán. Miután befejezte a lövöldözést, átment a szomszéd utcába, és leült az egyik ház lépcsőjére – ott kerítették körbe a rendőrök. Meg nem erősített források szerint a lövöldözés összefüggésben állhat azzal, hogy a környéken több népes roma család is él.