HM: lemondott Gubcsi Lajos

Lemondott Gubcsi Lajos, a HM Zrínyi Média Kft. ügyvezető igazgatója – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) a kormányzati honlapon.

hirdetés

A szűkszavú közlemény szerint Gubcsi Lajos kedden lemondott a kommunikációs cég vezetői posztjáról. Az igazgató lemondását Hende Csaba honvédelmi miniszter elfogadta – tették hozzá.

Az Index hétfőn azt írta, hogy a cégvezető szolgálati autójába rendőrségi sebességmérők megzavarására alkalmas lézerblokkolót szereltetett, ezt fényképekkel is alátámasztották.

Gubcsi Lajos a cikkre úgy reagált, hogy csak átverésből, az Index informátorának (ahogy ő fogalmazott dez-informátorának) lebuktatása miatt tette a szenzorokat a kocsi elejére.

A korábban gyorshajtáson ért cégvezető állítása szerint a több mint kétszázezer forintba kerülő eszközt nem használta.
A cégvezető ügyei többször is szerepeltek a médiában, az MSZP és a Jobbik is támadta korábban. A Jobbik még márciusban javasolta, hogy Gubcsi Lajos az Országgyűlés honvédelmi bizottsága előtt adjon választ a vele kapcsolatos kérdésekre. A honvédelmi tárca akkor azt közölte, hogy “nincs Gubcsi-ügy, Hende Csaba honvédelmi miniszter bizalma töretlen Gubcsi Lajos ügyvezető igazgató iránt”.