Időjárás: éjjel 0,-6 fok lesz

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

hirdetés

Várható időjárás vasárnap estig

Szombaton északkeleten helyenként tartósabban megmarad a köd, másutt kevés lesz a felhő, túlnyomóan napos idő várható, északkeleten egy-egy futó hózápor előfordulhat. Estétől nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, hajnalban a Kisalföldön eső, ónos eső kialakulhat.

Vasárnap keleten is megnövekszik a felhőzet, kezdetben a Tiszántúlon némi napsütés még lehet. Főként a nyugati és északi tájakon valószínű kisebb eső, északkeleten havas eső, havazás is. Eleinte az északnyugati szél a Kisalföldön, illetve a Duna vonalában élénk, helyenként erős lesz, majd mérséklődik a légmozgás. Vasárnap néhol megélénkül a délnyugati, déli szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, -6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 1, 5 fok között várható.

Az időjárási helyzet Európában

A Pireneusi-félsziget fölött anticiklon helyezkedik el, emiatt arrafelé általában kevés a felhő, napos az idő, csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor szárazföldünk más részein többközéppontú ciklonrendszerek és a hozzájuk tartozó frontok alakítják az időjárást. Hatásukra Európa nagy részén sok a felhő, csak kevés helyen fordul elő hosszabb napsütés. Főként a frontok mentén többfelé esik az eső, északkeleten, keleten pedig havazik. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk nyugati és déli tájain általában 9, 15, a középső vidékeken többnyire 1 és 6 fok között alakul. Északon és északkeleten továbbra is hideg van, ott napközben is többfelé fagypont alatt marad a hőmérséklet. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé eleinte száraz, majd nyugat felől egyre nedvesebb és enyhébb levegő érkezik.