Iron Maiden, Tankcsapda, Nina Hagen, 30Y a Szigeten

Iron Maiden és Tankcsapda – a mai nap a keményebb zenéké a Sziget fesztivál nagyszínpadán. A világzene kedvelőit Ferenczi György és a Rackajam, valamint a mexikói Los De Abajo várja, de lesz Nina Hagen- és Deák Bill Gyula-koncert, és fellép a hazai alternatív színtér egyik kedvence, a 30Y is.

hirdetés

A Tankcsapda tavaly a Szigeten ünnepelte 20. születésnapját, idén az új lemezzel jelentkező brit heavy metal legenda, az Iron Maiden előtt lépnek a nagyszínpadra. A magyar könnyűzenei felhozatalban a 30Y mellett szerepel a VHK, a Kistehén, a Copy Con & The Freedom Fighterz és az Akkezdet Phiai is.

Palya Bea azt ajánlja a szombaton a Szigetre látogatóknak, hogy egyik koncertről a másikra vándorolva szívjanak magukba minél több energiát. Sárik Péter Triója például a BJC Amfiteátrum színpadon lép fel, az A38-Wan2 Színpadon a Bin-Jip és Nina Hagen is ad koncertet. Az Open Civil színpadon Maszkura és a Tücsökraj, a Party Arénában az Infected Mushroom zenél.

A Roma sátorban – mint minden nap – 18 órától a Radzsasztánból érkező Kawa Musical Circus játszik, amely a legősibb indiai utcai mutatványosok örökségét viszi tovább misztikus-mágikus műsorával.

Palya Bea Sziget-programjából a tánc sem maradhat ki: mint azt az MTI-nek korábban elmondta, ha sikerül szombaton kijutnia a fesztiválra, a Világfaluban beáll az afro karibi dance workshopra és elmegy Pirner Alma rúdtánc és pole-fitness workshopjára a Magic Mirror sátor elé.