Izrael csapást mért a Gázai övezetre

Az izraeli légitámadásban – amely során rakétákkal támadtak különböző célpontokat – egy 22 éves férfi meghalt, 11-en megsebesültek – közölték szemtanúk és palesztin kórházi források.

hirdetés

A Hamász palesztin radikális szervezet egyik vezetője elmondta, hogy a halott – aki a szervezet tagja volt – egy gépkocsiban tartózkodott éppen, egy menekülttábor mellett, amikor az autót találat érte.

Egy másik hírügynökségi forrás úgy idézi a Hamászt, hogy a halott egy 42 éves férfi, Isza Batran, aki a szervezet katonai szárnyának, az Ezzedín al-Kasszám Brigádoknak az egyik parancsnoka és rakétakészítő szakértője volt. A sebesültek közül nyolcan a szervezet támogatói, hárman pedig polgár lakosok – tették hozzá.

Az izraeli gépek rakétákkal csapást mértek a Hamász biztonsági erőinek egyik épületére, egy kiképzőtáborára, majd az övezet és Egyiptom határán létesített csempészalagutakat is célba vették. Az izraeli hadsereg megerősítette a légitámadás tényét, és közölte, hogy az Askelónt ért támadást torolták meg vele.

A hadsereg minden olyan esetben, amikor Gázából kilőtt rakéta csapódik területére, megtorló csapást mér az övezetre.