Kerekasztal-beszélgetés a pártok melegpolitikájáról a Szigeten

A Jobbik nem támogatja az azonos neműek házasságát és azt, hogy azonos nemű párok gyermeket fogadhassanak örökbe, az MSZP és az LMP szerint biztosítani kell a melegek jogait – erről a pártok képviselői beszéltek szombaton Budapesten a Sziget fesztiválon. A Fidesz és a KDNP képviselői nem vettek részt a beszélgetésen, amelynek vezetője szerint azért, mert nem tudtak szakértőket találni.

hirdetés

A Jobbiknak nincs melegpolitkája, “alapvető koncepciójuk”, hogy a szexualitás mindenkinek a magánügye, azt nyíltan “propagálni veszélyes” – mondta Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője a Magic Mirror sátorban rendezett kerekasztal-beszélgetésen, utalva a melegfelvonulásra, amely szerinte provokatív. Török Zsolt, az MSZP esélyegyenlőségi ügyvivője hangsúlyozta: a melegek jogait biztosítani kell.

Mint mondta, mára jogilag biztosított az azonos neműek számára a “kvázi házasságkötés”. Az együttélés módjában nem lehet különbséget tenni párok között – tette hozzá.

Tordai Bence, az LMP országos választmányának szóvivője azt mondta, az LMP melegpolitikája nem öltött programszerű formát. Hangsúlyozta: a melegek ügyéről őszintén kellene beszélni. Közölte: pártja támogatja, hogy az azonos nemű párok is fogadhassanak örökbe gyermeket.