Kitiltják a kamionokat Szeged belvárosából

Az M43 autópálya átadása után kitiltják a kamionokat Szeged belvárosából – döntött pénteki ülésén a csongrádi megyeszékhely közgyűlése. Április 20-án átadják a forgalomnak az M43-as autópálya Szeged és Makó közötti szakaszát – mondta Botka László polgármester az előterjesztés vitája során. Az önkormányzat által bevezetendő korlátozás célja, hogy csak az hajtson be tehergépjárművel a városba, akinek feltétlenül dolga van itt – tette hozzá a szocialista politikus.

hirdetés

A közgyűlés döntése értelmében május 15-től két korlátozott forgalmú övezetet alakítanak ki a belvárosban. A szegedi oldalon a nagykörúton belülre, az újszegedi oldalon pedig a Temesvári körút és a Tisza közötti területre nem hajthatnak be a 7,5 tonna megengedett össztömeg fölötti teherautók. A Tisza Lajos körút és a Tisza közötti területen 3,5 tonna fölötti össztömeg-korlátozást vezetnek be.

A korlátozás nem vonatkozik a célforgalomra, ennek oka többek között az, hogy egyes a Tisza-Maros-szögben található települések csak Szegeden keresztül közelíthetők meg.