Korkedvezménnyel menne nyugdíjba Magyar Bálint

Korkedvezményes nyugdíjba vonulásukat kezdeményezték volt szabad demokrata és MDF-es képviselők – írta pénteki számában pontosan meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a Magyar Hírlap.A lap úgy tudja: az 54 éves Horn Gábor és az 57 éves Magyar Bálint is benyújtotta erre vonatkozó kérelmét, hasonlóan az MDF volt elnökéhez, az 56 éves Dávid Ibolyához. A Magyar Hírlap megkereste az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságot, Koncz István főosztályvezető azt mondta: konkrét személyekről nem adhat felvilágosítást.

hirdetés

Előre hozott nyugdíjra jogosultak a 2015. december 31-ig az 59. életévüket betöltő, 1957. január 1. előtt született nők és a 60. életévüket betöltő, 1956. január 1-jét megelőzően született férfiak.

A képviselők közül Horn Gábor cáfolta a lap információját, Magyar Bálint viszont elismerte, hogy élni kíván ezzel a lehetőséggel.

A Magyar Hírlap emlékeztetett: az SZDSZ és az MSZP 2007 júniusában állapodott meg a nyugdíjkorhatár emeléséről. Szándékuk az volt, hogy csökkentsék a korkedvezményes nyugdíjazás lehetőségeit – tette hozzá a lap.